Vermox recenzie

Anthelmintické činidlo s mebendazolom. Podľa recenzií parazitológov je veľmi účinná pri liečbe parazitov u všetkých členov rodiny.

Účinná látka: mebendazol

Je droga registrovaná?: pozrite sa na ☜

Pridal sa liek: 2009-01-04.
Pokyny aktualizované: 2017-03-21

Analógov a náhradníkov

☠ Pozor prosím! Medicína cumlíky - ako chovať Rusov alebo čo nemôžete minúť peniaze!

Stručné pokyny na použitie, kontraindikácie, zloženie

Indikácie (z čoho pomáha?)
Zvyčajne Vermox akceptuje:
- s ankylostomidózou;
- ak trpí askaridóza;
- z trichonelózy;
- na liečenie kapilár;
- s silyloididázou;
- proti trichocephalus;
- z alveokokózy;
- keď sú zmiešané helmintiázy;
- proti enterobióze;
- trpiaci tieňmi;
- s echinokokózou.

kontraindikácie
Vermox by sa nemal používať:
- ak sa zistí zlyhanie pečene;
- deti do dvoch rokov;
- pacienti s ulceratívnou kolitídou;
- s diagnózou "Crohnovej choroby";
- ak je kompozícia citlivá;
- dojčiace / tehotné.

Spôsob aplikácie (dávkovanie)
Po jedle prijať.
Na liečbu enterobiázy raz sto miligramov. Celá rodina je liečená.
Keď sa trichinelóza podáva dvesto až štyristo miligramov trikrát denne, trvanie tri dni a potom šesť dní štyristo až päťsto. V iných prípadoch užívajte sto miligramov denne dvakrát, trvanie tri dni.
Vermox sa nepoužíva spolu s lipofilnými látkami, cimetidínom.

Je možné, že Vermox má deti?
Je to možné, ale len pre deti staršie ako 3 roky. Dávkovanie u detí 5-10 rokov - 50 mg., 3-5 rokov - 25 mg. (pohlavie pilulky).

Či je možné v tehotenstve?
Kategoricky nie, nepriaznivo ovplyvňuje plod.

Môžem piť alkohol?
Určite nie, v oficiálnom pokyne je zakázaný súbežný príjem s alkoholom, laxatívnym a tučným jedlom.

Vedľajšie účinky
Žalúdok môže bolesť, zvracanie a navyše hlavu závraty.

predávkovať
Rovnaké vedľajšie účinky, stále hnačka.
Ak sa užívajú dlhé dávky Vermoxu, hepatitída, neutropénia, s problémami pečene.
Štandardné akcie - žalúdok sa umyje a potom absorbuje sorbenty.

po Vermoxum. ako sa parazité dostanú von?
V dôsledku pôsobenia prípravku umierajú hlísty a ich zvyšky prirodzene pochádzajú z teľat.

Forma vydania
Stomilligramovye tablety, šesť v balení, dvojpercentná suspenzia.

Odporúčania / recenzie lekárov: máme na stránkach veľkú časť konzultácií, kde 6-krát pacientov a lekári diskutujú o lieku Vermox - pozri

Recenzie o lieku Vermox

Zobrali sme skutočné recenzie o lieku Vermox, ktoré publikujú naši používatelia. Najčastejšie je odpoveď napísaná matkami malých pacientov, ale opisujú aj osobnú anamnézu použitia lieku na seba.

- Enterobióza;
- ascaridóza;
- ankylostomidóza;
- strongyloidóza;
- trichocephalus;
- trichinóza;
- tieň;
- echinokokóza (s nemožnosťou chirurgickej liečby);
Zmiešané helmintiázy.

diskusia

No, ak v tomto veku kŕmiť parazit, potom cesnak neprekvapuje. Vermox vám pomôže.

Dal som Pirantelovi pozastavenie a môj manžel Vermoks pili. Ak samotné červy nie sú viditeľné, pozrite sa na konečník ráno. Ak má na sebe biely povlak - len červy. A v polikliniku, ktorý odovzdá výkaly, je zbytočné, nič sa nenájde. Aby ste to dosiahli, potrebujete teplé výkalky v skúmavke, aby ste ich odviezli na špeciálnu kliniku, kde to urobia.

. (celý príbeh je v denníku) Odmietol som, pretože som cítil, že nehľadajú, pretože celiakia nepomôže Enterolu a prerušil sa s nami hnačka. A vo všeobecnosti nám Vermox pomohol. Vo všeobecnosti sa situácia nemôže zbaviť tejto situácie, je to rana pre telo dieťaťa, naše nechty, zuby a vlasy lietali a to je to, čo vidíme. Mimochodom, nenašli sme infekcie krvou. Po pol roka, späť, intenzívne pili vitamíny, hneď pri 2 kilograme.,

Pred šiestimi mesiacmi som sám vyjadril túžbu a dal celú rodinu drink Vermoxovho kurzu. Zlepšenia neboli a naopak exacerbácia. Aj teraz to v tomto bode nevidím. Opäť nám ponúkol krvný test pre potravinový panel alergénov. Ale ani to nevidím. Peniaze sú zbytočné. V skutočnosti sa alergény nezhodujú s údajmi o analýze (chcel som všetko.

Hneď ako sa všetko začalo dávať vermox, nepomohlo (((prečítajte si, že je potrebné dať viac ťažko žuť - dnes mrkva a sušenie)))

Decaris a vermox podľa schémy. Neviem, osobne som nemal z tejto choroby prospech, a to tak počas a po tom istom chorom

V našich výkaloch boli nájdené ascaridy, pyrantel nepomohol, boli ošetrené vermox.

Je zvláštne, že je tak ťažké sa dostať von. Aké pilulky pijete? My vermoks, a decaris, a pirantel vždy od jedného času pomohol.

Existujú vynikajúce vermox tablety)))) Môj manžel a ja ich pijeme každý rok na jeseň, a teraz sme ich kúpili. Vždy sú prenesené normálne.

. lyudey.Dlya im vyrovnať sa s askarióza, môže lekár predpísať lieky, ako je albendazol (nemozol, červ): 1 tableta 400 mg (pozri návod na používanie.), mebendazol (Vermoxum): 1 tableta 500 mg tableta alebo 1 100 mg počas 3 dní pyrantel (pozri návod na použitie.): 1 dávka lieku, ktorý sa vypočíta vo výške 11 mg liečiva na kilogram telesnej hmotnosti, ktorá by sa mala postarať (sm.instruktsiyu na aplikáciu) Ak vy alebo vaše dieťa vzali lieči na ascariasis, pozorne sledujte svoje seba pocit v najbližších dňoch. Ak spozorujete výskyt silnej bolesti brucha, nevoľnosti alebo vracania - okamžite.

Olya, ako vám Vermox pomohol?

na to všetko))))) ak na dcéru, ktorá vermoks dobre pomáha alebo pomáha. ale pre dospelých neviem)))

decaris - veľa pobochek, varmoks chváliť, ale on nás falošný, že chytil, nepomohol vôbec, pirantel pôsobí iba na zrelých jedincov, potom opäť idú na piknik. Ja som pre nemozol (albendazol, ktorý je tam platný)

Príprava Indikácie Vermoks® enterobiózy, Trichuriasis, askarióza, ancylostomiasis, strongyloidóza, Taeniasis, kombinované nákazy spôsobená týmito gelmintami.Protivopokazaniya precitlivenosti, ulcerózna kolitída, Crohnova choroba, zlyhanie pečene, tehotenstvo, laktácia, začiatkoch až 2 pre použitie let.Pokazaniya príprava NEMOZOL - nematodosiss (askarióza, enterobiózy, machovec, necatoriasis, Trichuriasis); - zmiešané napadnutie parazitmi; - strongyloidóza; - neyrotsistitserko.

Recenzie spoločnosti Vermox

Produkt: Tablety

Alina (pozitívna spätná väzba)

Zakázať, že budete musieť podstúpiť druhýkrát! S účinnosťou je všetko v poriadku. Na mňa bola askaridóza a choroba bola v závažnej forme - dospelé parazity čreva už prekvapili. A aj tak, 6 tabliet a 3 dni podania vytvorili zázrak - nielen larvy, ale aj plne pestované červy Vermox zničené! Desať dní po liečbe sa všetky testy, ktoré je možné vykonať (a výkaly a silné škvrny a hlien), a ich výsledky potvrdili, že som úplne bez parazitov. Je tiež zaujímavé, že stojí asi 100 rubľov celkom, no, v žiadnom prípade z takej lacnej drogy neočakávate taký silný účinok. Ale všetky tri dni som strašne utrpel. Po prvom prijatí som bol taký chorý, že som nemohol spať, moje brucho prechádzalo a bolo horúco choré, kolika s plynom bola mučená. Druhý deň jeho hlava praskla z jeho očí, trikrát zvratila, hnačka sa zintenzívnila - zvyčajne nevychádzala z toalety. A potom sa pridalo aj vyrážka na chrbte s hrudníkom, takže vermoxove vedľajšie účinky sú zdravé, ak riskujete, viete vopred.

Veronica (pozitívna spätná väzba)

Silná príprava proti helmintom.

Stalo sa tak, že keď som ochorel, stal som sa morčaťom pre niekoľkých terapeutov. Pri pokusoch o "hádanie" diagnózy boli jeden po druhom vydané predpisy o liekoch. Nič nepomohlo, ale bolo to ešte horšie. V dôsledku toho som po tejto "liečbe" dostal: dysbakteriózu, alergie, žihľavku, teplotu, silné bolesti a bolesť v žalúdku. To je len stav tela, ktorý sa v tejto dobe vyskytol s jeho vonkajším plášťom je lepšie nerozprávať. Bol som zúfalý. V práci som sa žartoval: "Môžete mať červy?". Rovnako ako predtým som ja a niekoľko "lekárov" nepomysleli, že potrebujete vykonať analýzu vajíčok červu. Odovzdal, podozrenia boli potvrdené. Šiel som do lekárne, kúpil som Vermox na radu lekára. Každý deň som sa zlepšoval a zlepšoval. Všetky vedľajšie účinky predchádzajúcej "liečby" postupne prešli. Vermox mi pomohol, ale čítal som, že je to toxické, a preto odporúčam, aby som to prijal len vtedy, ak je to potrebné.

Tatiana (pozitívna spätná väzba)

Naša reakcia na parazity

Syn (teenager) sa v zime začal sťažovať na bolesť brucha, nevoľnosť a vyrážku na koži. Mysleli sme si, že to bol hormonálny dospievajúci fenomén, ale šiel k lekárovi. Lekár mu odporúčil, aby sa neprekročil. Ale odpoveď o stave dieťaťa bola na druhej strane. Dostal Ascarid. Boli sme vyšetrení celou rodinou a môj manžel bol nájdený po 3 vyšetreniach vajíčka a po druhej. Boli sme liečené priateľsky s celou rodinou Vermox. Na priebeh liečby bolo potrebných 6 tabliet, rovnako ako v balení. Náklady sú veľmi primerané až do 100 rubľov, pričom liečba trvá 3 dni. Počas kurzu som mal len mierne vedľajšie účinky, miernu nevoľnosť a závrat, zvyšok bol normálny. Aby sa zabránilo konzumácii probiotík a vitamínov.

Leila (pozitívna spätná väzba)

S riadnou aplikáciou - dobrým pomocníkom

Akonáhle som chorý a tri týždne a možno viac, lekári-terapeuti nemohli určiť príčinu choroby, lieky boli predpísané jeden po druhom. Iba to bolo to, čo sa zaobchádzalo - nie je to jasné. A každý deň sa mi to zhoršilo a ešte horšie, dysbióza bola silná. Bol som tenký priamo pred mojimi očami, nemohol som nič jesť. Predpokladal som, že nejaký parazit ma zjedol. S žiaľom na polovicu som požiadal terapeuta o nasmerovanie do FGDU a po ceste domov som si kúpil Vermox. A prvýkrát za tri týždne som rýchlo zaspal. Ráno som si všimol, že som sa cítil trochu ľahšie, dokonca som chcel jesť. Áno, liek je toxický a vlasy sa nalejú z nej, ale v mojom prípade nebolo nutné si vybrať.

Marina (pozitívna odozva)

V lete mali odpočinok v rodine Bajkalov, žili v stanech, na čerstvom vzduchu, kráse. A keď šli po skúške s mojím synom po odchode (vrátiť sa do materskej školy), našiel vaječné červy vo výkaloch. To bol šok! Bolo mi povedané, aby sa zaobchádzalo s celou rodinou, my s manželom sme neodovzdali analýzy. Kúpil som Vermox, pre všetkých na balení, v balení len 6 tabliet a potrebujú piť tri dni, dve tablety denne. Spektrum akcie je široké - zabíja všetkých nezvaných hostí. A lacné, sto rubľov za balenie. Myslel som, že sú horké, ale tablety sa ukázali byť sladké, môj syn bez námahy pil. Na druhej strane, môj manžel a ja sme mali pocit nepohodlia v žalúdku. Nie že bol chorý, len "skrúcal" žalúdok. Ale syn strávil tri dni slabý a bledý, zdá sa, že má najviac. Ako vysvetlil lekár, bledosť a letargia sú výsledkom intoxikácie tela v dôsledku mŕtvych plazov. Preto bolo potrebné paralelne podať adsorbent na recepcii "Veromox", ale nevedel som o tom. Opakovaná analýza prítomnosti vajec nebola preukázaná, liek zničil všetkých parazitov. Takže teraz budeme trpieť horkou skúsenosťou, budeme sa poistiť lepšie a po skončení tejto letnej sezóny budeme opäť piť pilulky.

Igor (pozitívna spätná väzba)

Liek je testovaný mnou a časom

Stretol som sa s Vermoxom, keď som bol dieťa, keď som po výlete do mora mal v noci svrbenie v oblasti chrbta a porucha gastrointestinálneho traktu. Po konzultácii s lekárom a ďalšom vyšetrení som bol diagnostikovaný askarázou. V tých dňoch bol veľký problém kupovať dovezený liek, podobne ako ktorýkoľvek dovážaný výrobok. Preto ste sa museli zaregistrovať v lekárni na určitý čas a až potom ste dostali to, čo potrebujete. Poznamenávam tiež, že prípravok piperazín, ktorý bol ešte sovietskej výroby, neposkytol pozitívny výsledok. lekáreň pohľadu v tej dobe bol ako výlet do muzey.Togda aj vo veľkých lekárňach, tam bolo oddelenie pre prípravu rôznych liekových foriem a v procese nákupu liekov, jeden mohol pozorovať, ako pripraviť rôzne liekové formy vo vedľajšej miestnosti. Nemyslím si, že objavil Ameriku, hovorí, že v 80% prípadov infekcie parazitárne choroby sa vyskytujú v dôsledku banálne porušenie pravidiel osobnej hygieny: špinavé ruky, prsty v ústach, půlbajta nechty. Úlohou rodičov je preto včas naučiť a vnášať dobré návyky: umývanie rúk po príchode z ulice, bez jedla na ulici a tak ďalej. Koniec koncov, v prípade, že dieťa pochopí, že to bude oveľa jednoduchšie, keď sa stane vzroslym.Vermoks prijať v prípade choroby a askarióza enterobiózy, tieto choroby sú najčastejšie, aj keď zoznam chorôb, ktoré môžu byť liečené Vermoxum docela veľký. Odporúčam potrebná, keď príznak na vyššie uvedené Kontakt lekár byť vysielaný a bakteriologické laboratórium je prirodzene pre potvrdenie prítomnosti alebo neprítomnosti červov. Dávkovanie lieku je predpísané aj lekárom. Zaznamenávam dôležitú skutočnosť - mali by sa preskúmať aj všetci rodinní príslušníci pacienta.

Vermoxum

Popis:

Vermox je anthelmintický prípravok, obzvlášť účinný pri liečbe enterobiózy a trichocefalózy. Účinnou látkou lieku je mebendazol. Liečivo je dostupné vo forme tabliet na perorálne podávanie, používa sa pre deti a dospelých.

indikácie:

Vermoxum používa u dospelých a detí na liečbu enterobiosis, askarióza, machovec, strongyloidózu, trihotsefaleze, teniasis a zmiešané infekcie červami.

Schéma recepcie:

Príprava vermoxu vo forme tabliet sa užíva perorálne, premyje sa malým množstvom vody. Keď enterobióza, dospelí a deti nad 10 rokov predpisujú 100 mg lieku (1 tableta) jedenkrát, deti od 2 do 10 rokov - 25-50 mg jedenkrát. Na liečbu ascariázy, ankylostomidózy, teniózy, silikloidózy sa predpíše 100 mg dvakrát denne počas 3 dní.

Formy vydania:

Vermox sa vydáva vo forme bielych tabliet balených v blistroch so 6 kusmi v kartónovom zväzku 1 blistra. Každá tableta obsahuje 100 mg účinnej látky mebendazol.

Kontraindikácie:

Vermox je kontraindikovaný u ľudí, ktorí sú citliví na zložky lieku, tehotné a dojčiace ženy, deti do 2 rokov.

zloženie:

Prípravok Vermoxum vstupuje do hlavnej aktívnu látku - mebendazol a pomocné látky: laurylsulfát sodný, koloidný oxid kremičitý, stearát horečnatý, sacharín sodný, kukuričný škrob, mastenec, laktózu.

Vermoxum

Formy uvoľnenia

Odporúčania pacientov o vermoxu

Na jar veľmi mám chorú dcéru. Nevedela som, čo sa deje, zaobchádzať s tým, čo bolo doma z môjho žalúdka, a tak pár dní, keď si myslel, že deti majú často bolesť žalúdka. Druhá noc bola bolesť neúnosná, musel som zavolať sanitku. Zdravotnícky lekár ju odporučil, aby ju zobral do gastroenterológa, čo som urobil ďalší deň. boli sme poslali na ultrazvuku a náteru, ale keď ultrazvuk na vlastné oči som videl veľa nejakého druhu, a testy ukázali, že ona Pinworm, a dokonca v takom počte, bol som vydesený naozaj. A nevedela, odkiaľ pochádzala, pretože v dome nebola tam žiadna zviera, ak sa nakazila v škole, pretože má zlý zvyk položiť prsty do úst. Ale lekár ma uistil, s tým, že dieťa je normálne, a poradil nám piť "Vermoxum" 3 dni jednu tabletu o týždeň neskôr opakovať ďalšie 3 dni a pre prevenciu pitie pre celú rodinu v rovnakom počte dospelých a moja malá dcéra len dve tablety na kurze. Droga, všetci sme trpezlivo po ošetrení za 2 týždne, len v prípade, že som zhromaždil všetky výkaly a odniesol ich na testy. A vďaka Bohu, boli čisté. "Vermox" nás zachránil pred touto pohromou, teraz pre prevenciu dávam celú rodinu v rovnakej dávke, ako lekár predpísal na jeseň a na jar. Koniec koncov, deti sa nestarajú, a ak chcete - nechcete, môžu si dať ruky do úst, keď si to nevšimujem.

Ak máte plný dom s domácimi miláčikmi, prítomnosť červov v celej rodine je nevyhnutná. "Vermox" nie je najlacnejšou drogou, ale nejde o najdrahšiu, je to priemerná cenová kategória. Prevádza sa ľahko, nemal som žiadne vedľajšie účinky, moja rodina, taky to šlo dobre. Je škoda, že sa nemôžete zbaviť červov navždy a budete musieť piť drogu znovu a znovu. Mala som tiež glositídu, opätovne čítala veľa informácií, skúšala rôzne lieky, pil železo a masti. Nemal veľa dôvery tých, ktorí povedali, že dôvod v prítomnosti červov. Na poslednom okruhu som si myslela: "Možno je to úplne rovnaké, že?" Napila len preventívnu dávku a všetko odišlo. Ja som okamžite nevěřil, že by to mohlo byť.

Môj syn v tom čase šiel do materskej školy v prípravnej skupine. Keď predtým podstúpil bežnú fyzickú prehliadku, lekár nás nariadil, aby analýzu preniesla na enterobiózu. Vajcia hlístov sa našli, hoci som si nevšimol žiadne vonkajšie príznaky. Lekár predpísal liek "Vermox" (schéma - piť jednu tabletu po 10 dňoch). Pri opätovnom vykonaní analýzy bol výsledok negatívny. "Vermox" - lacná droga, rozhodne odporúčame.

Mám dve deti. Oba chodia do materskej školy. Začali si všimnúť, že začali jesť zle, tenké, škrípali zuby v noci a ráno cítili v ústach. Samozrejme, môžu byť červami, ako v záhrade v teplom období hrajú veľa na ulici, potom v piesku, potom v bahne. Ruky a na tvári a v ústach sa stáva. Prišiel som večer, aby som zachytil škvrny. Odporúčané absolvovať kurz "Vermox" celú rodinu. A oni to urobili. Momentálne nepoviem, že sa zotavili, ale jesť veľmi dobre a už v noci nepočujem. Naplánujeme nepretržitú údržbu, ktorú teraz predávame.

Keď kúpili psa, šľachtiteľ odporúčal raz za rok pitie kurzu "Vermox" na prevenciu. Piť celú rodinu, tablety sú dobre tolerované, nie sú žiadne nežiaduce reakcie.

Vermox si kúpil za svoju dcéru po jej chuti a v noci začala v noci sočovať svojimi zubami. Porozprával som sa s lekárom, kúpil som pre mňa a môj manžel balík na prevenciu. V zásade je droga relatívne lacná. Vzali sme schému predpísanú lekárom. Dcéra dala pilulku neochotne - chuť hořká. Druhá tableta po 10 dňoch už dávkovala s medom, predbežne ju rozdrvila na stav prášku. Na konci týždňa sa jej dcéra raz stala bolesťou v bruchu. Kript v noci so zubami zastavil, do konca 2 týždňov, chuť do jedla začala zlepšovať. Môj manžel a ja sme si nevšimli žiadny negatívny vplyv na nás, preto odporúčam tento liek.

Recenzie: Vermox

  • Gedeon Richter, Maďarsko
  • Čas použiteľnosti: do 01.09.2022

Zákaznícke recenzie pre spoločnosť Vermox

Propyl vermoks.Vidimo, účinný liek, pretože po poslednej tabletu dávka denne začala pekelnú bolesť v žalúdku, celé telo bolo pokryté hrbole, ktoré svrbia strašne, a jej oči boli opuchnuté, celú noc sedieť na záchode (dvakrát bol kreslo), svrbí a myslel som, že rovnaké, keď bude to skončiť, dúfam, že po tom, čo som si udržal GLIDES, určite nie.

Na začiatku sme kúpili pozastavenie z pyrantel červa, nepomohlo. Potom Pyrantel pilulky - bestolku. Prišiel som k detskému lekárovi, hovorí, že kupuj decaris. Prečítajte si o dekrise (priateľka v dospelosti ho stratil vedomie), hovorí, že jeho účinnosť pri liečbe Pinworms 30% niekde inde. ((Steel lopata internet, nakoniec kúpil Vermoxum. Pomáhal okamžite. Ach, ako mám svoje malé deti do 4 rokov mučení so všetkými druhmi klystíry piranitelom. Viac ako týždeň nedokázal. celý dom perestirala. samotná všetky vyčerpané. Vermoxum okamžite pomáha, kontrolovať trikrát.

Je tu pes. Len v prípade, že budem piť takéto peniaze. Obávala som sa, že po tom, ako niektorí píšu, by sa objavili nepríjemné pocity, ale nič sa nestalo, možno preto, že som nemal žiadne infekcie, žiadne pupienky. Správna droga.

Liek používame na prevenciu, tk. doma - mačka a pes, domáca pravda, ale to neublíži. Raz za šesť mesiacov a duša je pokojnejšia.

v rodine je pes a na odporúčanie lekára na profylaxiu užívame liek v odporúčanom rozvrhu celej rodiny

Len opitý s celou rodinou, je to jednoduché povedať OGOgo, čo strmé oko nemôžem, ale že som si všimol, môj syn sa stal rýchlejším a modriny pod očami sa zmenšili sám o sebe rovnako vesele. Jednoznačne je droga zo série dobrým pomerom cena / kvalita. Osobne odporúčam.

Opil celú rodinu, tak hneď nemôžem povedať, ako dobre droga, ale modriny syna pod očami sa stali menej a stal sa veselšie dieťa, podľa môjho názoru výsledok na tvári! To isté je potrebné odstrániť tento odpad z tela a táto droga je dobrou kombináciou ceny a kvality.

Vynikajúci nástroj! RnVždy to zabráňme ďalším liekom. Aby som povedal, že som sa rozhodol! Odporúčam.

Výborná droga, doporučujem každému na prevenciu helmintiáz.

Pozoruhodný širokospektrálny liek na prevenciu celej rodiny.

Pravidelne ho brať každé tri mesiace - šesť mesiacov, pretože dom je mačka a pes. Glystoynu okamžite celú rodinu, vrátane zvierat (oni, samozrejme, ďalšie drogy). Predtým som vždy pracoval z BLOOD! Pri priateľke domu v treťom poschodí blchy na pohovke, tak sa zaobchádza s priateľkou :)) Blechy sa skákajú na vetranie zo suterénu!

Majitelia psov ich očkujú a vedia, že pred tým sú červami. Avšak len veľmi málo ľudí si z nejakého dôvodu myslí, že ak sa doktori uistia, že červy sú u psov, objavia sa v úzkom kontakte a na ľuďoch. Vzal som si Decaris raz ročne len pre prípad, ale teraz pijem Vermox, zabije 12 druhov červov a Decaris tri. Aké sú moje tri psie červy, ktoré nechcem zistiť, je to bezpečnejšie.

Vermox mi gastroenterológ vymenoval. Potom som ešte mala otázku, ktorá by mohla byť lepšia. Ale lekár povedal, že tento predsudok bude smrteľný. Všeobecne sme ju vypili spolu so svojím manželom, nezaznamenali žiadne vedľajšie účinky, ale hlúpe po tom, čo už nebolo analyzované. Dobrá droga.

droga pracovala skvele, veľmi rýchlo priviezla dieťa parazity z brušnej oblasti, ďalšie ráno začali červy začať ísť von. V noci bola pravda v bruchu malého, bol skutočný boj, kŕče boli silné, mumlal, takže sme skoro nespali, ale zbavili sme sa toho hnevu.

Ako užívať Vermox z červov: inštrukcie a spätná väzba od ľudí

Vermox patrí do skupiny antihelmintických liekov širokého spektra účinku.

Liek sa ukázal ako vysoko účinný v boji proti enterobióze, ascariáze, ankylostomiáze a trichocefalóze. Účinok lieku je vyčerpanie zásob glykogénu v tkanivových štruktúrach parazitov. To vedie k vyčerpaniu živín v tele červov.

Na tejto stránke nájdete všetky informácie o lieku Vermox: úplné pokyny na používanie tohto lieku, priemerné ceny v lekárňach, úplné a neúplné analógy liekov, ako aj recenzie ľudí, ktorí už používali Vermox. Chcete opustiť svoj názor? Napíšte do komentárov.

Klinická a farmakologická skupina

Podmienky dovolenky z lekární

Je uvoľnená na lekársky predpis.

Koľko stojí Vermox? Priemerná cena v lekárňach je na úrovni 120 rubľov.

Forma vydania a zloženia

Vermox sa uvoľňuje v jedinej dávkovej forme - vo forme bielych, plochých valcových tabliet s miernym špecifickým zápachom. Na jednej strane tablety je nápis s názvom prípravku, na druhej strane - riziko, čo umožňuje v prípade potreby rozdeliť tabletu na polovicu.

  • Každá tableta Vermoxu obsahuje 100 mg účinnej látky - mebendazol + také pomocné zložky, ako je oxid kremičitý, stearát horečnatý, mastenec, kukuričný škrob, sacharinát a podobne.

Tablety sú balené v 6 kusoch v blistroch a balené v kartónových obaloch. V každom balení je jeden blister s tabletami.

Farmakologický účinok

Z inštrukcií pre spoločnosť Vermox môžete zistiť, že tento prípravok je anthelmintický liek so širokým spektrom účinku, ktorý ovplyvňuje rôzne parazity, ale najvýraznejší účinok na príčiny trichocefalózy a enterobiózy.

Liek nevratne ničí metabolické procesy u helmintov: znižuje zásoby glykogénu, narúša využitie glukózy, znižuje rýchlosť syntézy bunkového tubulínu a ATP.

Podľa pokynov sa Vermox takmer neabsorbuje v orgánoch gastrointestinálneho traktu. Polčas rozpadu lieku je 2,5 až 5,5 hodín. Prípravok sa viaže na proteíny krvnej plazmy o 90 percent. Aktívna zložka lieku je nerovnomerne rozložená v orgánoch, akumuluje sa v pečeni, tukovom tkanive a larvách hlístov. Metabolizácia sa vyskytuje v pečeni na 2-amínový derivát. Väčšina lieku (viac ako 90%) sa vylučuje spolu s výkalmi v nezmenenej forme. Asi 5-10% lieku - časť absorbovanej do tela - sa vylučuje močom.

Indikácie na použitie

Liečivo je indikované na liečbu hlienových infekcií, ako sú:

  1. Trichocephalosis - vyvíja sa, keď je telo infikované okrúhlymi červami - bičmi, čo vedie k poruche v práci tráviaceho traktu.
  2. Tenióza - vyvíja sa, keď telo infikuje prasačí reťazec, čo vedie k anémiu.
  3. Skupinové helmintiázy - infekcia organizmu niekoľkými druhmi červov.
  4. Enterobióza - vyvíja sa, keď telo infikuje črevné parazity - čuchovité.
  5. Askaridoz - vyvíja sa, keď je telo infikované veľkými okrúhlymi červami - ascaridmi.
  6. Ankylostomóza - vyvíja sa vtedy, keď telo infikuje červy - háčikovité, ktoré vedú k anémiu.

kontraindikácie

Vymenovanie lieku Vermox pre deti do 2 rokov, osoby s precitlivenosťou na niektorú z jeho zložiek, pacientov s ulceróznou kolitídou, pacientov s Crohnovou chorobou alebo zlyhaním pečene je kontraindikované.

Aplikácia v tehotenstve a laktácii

Počas tehotenstva, najmä v prvom trimestri, sa má Vermox používať s mimoriadnou opatrnosťou a porovnávať potenciálne riziko predpísania lieku s očakávaným terapeutickým účinkom.

Počas používania lieku má prestať dojčiť.

Návod na použitie

Pokyny na použitie naznačujú, že Vermox sa užíva vnútorne s malým množstvom vody.

  • S ascariázou, trichocefalózou, ankylostomiázou, teniózou, silylloidiázou a zmiešanými helmintiázami - ráno a večer na 100 mg počas 3 dní.
  • Pri trichinelóze - prvý deň 200-300 mg trikrát denne, druhý deň až 200-300 mg 4-krát denne a 3 až 14 dní - 500 mg trikrát denne.
  • Dospelí a deti od 14 rokov: s echinokokózou v prvých 3 dňoch - 500 mg dvakrát denne, v nasledujúcich 3 dňoch sa dávka zvýši na 500 mg trikrát denne; V budúcnosti sa dávka zvýši na 1000 -1500 mg trikrát denne. Priemerná dĺžka trvania liečby echinokokózou vyvolanej Echinococcus granulosus je 4-6 týždňov, spôsobená Echinococcus multilocularis - až 2 roky.
  • Dospelí a deti staršie ako 3 roky s enterobiózou - 100 mg raz denne so zmiešanými helmintiázami - ráno a večer na 100 mg počas 3 dní.

Odporúča sa, aby sa so všetkými členmi rodiny zaobchádzalo súčasne. Ak príznaky pretrvávajú, odporúča sa opakovať liečbu po 3 týždňoch.

Nežiaduce účinky

Vedľajšie účinky z používania lieku vzhľadom na dávkovanie, spôsoby aplikácie a iné odporúčania sú zriedkavé.

Vedľajšie účinky sa môžu prejaviť nasledovne:

  1. Porušenie aktivity pečene.
  2. Ospalosť.
  3. Slzenie.
  4. Závraty.
  5. Nevoľnosť.
  6. Hnačka.
  7. Bolesť v bruchu.
  8. Kŕče.

Vedľajšie účinky sú eliminované symptomaticky. V prípade potreby vyhľadajte lekára.

predávkovať

Pred použitím tablety "Vermox" by sa mali najprv preskúmať pokyny a recenzie. Tým sa zabráni nepríjemným príznakom, ktoré sa najčastejšie vyskytujú pri predávkovaní. Najčastejšie majú pacienti problémy spojené s gastrointestinálnym traktom. Vyskytujú sa vo forme nevoľnosti, vracania a hnačky. Všetky tieto javy majú reverzibilný charakter a zrušenie liekov nevyžaduje.

Ak chcete odstrániť príznaky predávkovania, musíte predovšetkým urobiť výplach žalúdka. To sa dá urobiť doma i v nemocnici. V prípade predávkovania je potrebné chvíľu prerušiť liečbu choroby. Pokračovať v liečbe môže byť len vtedy, keď je telo úplne späť do normálu.

Špeciálne pokyny

  1. Do jedného dňa po požití je etanol, mastné potraviny a preháňadlá zakázané.
  2. Pri diabete mellitus by sa mala monitorovať koncentrácia glukózy v krvi.
  3. Dlhodobé užívanie lieku vyžaduje kontrolu obrazu periférnej krvi a funkcie pečene a obličiek.
  4. Vermox obsahuje laktózu, preto sa neodporúča užívať liek s neznášanlivosťou laktózy, nedostatkom laktázy alebo narušením absorpcie glukózy / galaktózy.
  5. Počas liečby Vermoxom sa môže vyskytnúť závrat a ospalosť, preto je potrebné dávať pozor pri riadení vozidiel a práci so strojmi.

Po skončení liečby by sa po ukončení liečby malo vykonať periodické vyšetrenie análneho roztierania a stolice. Ak počas nasledujúcich 7 dní nie sú detekované hlísty a ich vajíčka, považuje sa to liečba za účinnú.

Liekové interakcie

Znižuje potrebu inzulínu u pacientov s diabetes mellitus. Vyhnite sa spoločnému použitiu s lipofilnými látkami. Cimetidín môže zvýšiť koncentráciu v krvi, karbamazepín a iných induktorov metabolizmu - nižšiu.

recenzia

Zozbierali sme spätnú väzbu od ľudí o produkte Vermox:

  1. Andrew. Dobrá náprava. Ale len na použitie podľa predpisu lekára infekčnej choroby a analýzy (reaktivita hlíst je napríklad vysoká). Cesnak, cibuľa a citrón nevylučujú týchto parazitov, najmä vodku a alkohol. Sú to inteligentné bytosti. Je potrebný len lekársky prístup.
  2. Zhenya. My sme odpočívali s mojim manželom na Kryme, na mori celý deň jedli ovocie a nie vždy dobre umyť a ich ruky neboli vždy schopné umývať. Nemáte čas prísť domov, cítili sa nepríjemné pocity v tele a svrbenie v konečníku. Pri návšteve špecialistu sme zaznamenali chorobu nezabudnutej ruky - enterobiózy. Lekár odporučil Vermox. Podľa pokynov vypili jednu tabletu raz a druhý deň všetky naše problémy skončili. Druhá tabletka bude určite piť v priebehu dvoch týždňov, aby sa vyriešil pozitívny výsledok.
  3. Júlia. Moja dcéra je vo veku 3,5 roka, nedávno som ju odviezla do materskej školy. Začala si všimnúť, že vo večerných hodinách zaspáva zle, je nepokojná a ťahá nohavičky z pyžamá a druhý deň, keď odišla do hrnca, našla v stolici bielych červov - červa! Bežali sme do pediatra, utišila nás, predpísala Vermox, povedala, že musí piť viac ako jednu tabletku a opakovať o dva týždne neskôr a zobrať testy. Tak sme to urobili. Spánok dcéry sa zlepšil a opakovaná analýza nevykazovala žiadne parazity.

Recenzie o Vermokoch pre deti sú vo väčšine prípadov pozitívne. Je predpísaný pre deti od 2 rokov. Rodičia poznamenali, že v procese liečby sa rýchlo objavilo zlepšenie: alergické reakcie úplne zmizli, bolesti žalúdka sa okamžite zastavili, tráviaci trakt sa normalizoval. Kritériom účinnosti liečby je zmiznutie klinických príznakov a negatívny výsledok štúdií - výkalov (s ascariázou) a škrabancov (s enterobiázou).

Negatívne hodnotenia sú spojené s prítomnosťou nežiaducich reakcií, ktoré sú zriedkavé: porucha stolice a bolesť brucha. Pamätajte si, že tento liek by mal byť predpísaný lekárovi po vyšetrení, je potrebné užívať enterosorbenty počas liečby a včasnú evakuáciu čriev.

analógy

Analógy lieku sú lieky obsahujúce rôzne účinné látky a líšia sa názvom, ale používajú sa na liečbu toho istého ochorenia. Môžu sa líšiť v liečebnom účinku, majú rôzne kontraindikácie a vedľajšie účinky. Preto ak sa z akéhokoľvek dôvodu droga nedostala k pacientovi, analóg môže byť predpísaný iba lekárom na základe diagnózy a stavu pacienta. Analogy vermoxu:

Pred použitím analógov sa poraďte so svojím lekárom.

Vermox alebo Nemosol?

Nemozol (účinná látka albendazol) sa používa na mono- a polyinvazióny, účinný prostriedok na liečbu giardiázy ako súčasť komplexnej terapie rôznych typov helmintiáz (najčastejšie s Dekarisom). Synonymom tejto drogy je Vormil. Známe na trhu s anthelmintikami viac ako 25 rokov.

Pri liečbe Nemosol lekári trvajú na zvýšenej antikoncepcii.

Vermox sa používa spolu s Vormilom (Nemosol), je ťažké posúdiť vyššiu účinnosť jedného z týchto liekov.

Worming alebo Vermox?

Vormin je účinná látka mebendazol 100 mg. Rovnako ako Vermox má široké spektrum antiparazitických účinkov. Je vysoko účinný pri enterobióze a trichocephaliáze. Môže byť použitý pre deti vo veku 2 rokov.

Môžete povedať, že drogy sa líšia len výrobcom. V tomto prípade je výrobcom spoločnosť Cadil Pharmaceuticals Ltd., India. Náklady sú o niečo nižšie - 20-24 rubľov za balenie 6 tabliet.

Decaris alebo Vermox?

S existujúcou rôznorodosť antihelmintických liekov je pre spotrebiteľa veľmi ťažké pochopiť, ktorý z nich je najvhodnejší v konkrétnom prípade. Samozrejme, lekár by mal lekár predpísať, ale pacient potrebuje pochopiť, ktoré z týchto liekov lieči toto alebo toto ochorenie.

Decaris (účinná zložka levamizol) je veľmi dobre známy liek, ktorý je najúčinnejší pri ascariáze. Vlastnosťou tejto drogy je schopnosť stimulovať imunitu, v niektorých prípadoch je určená osobitne na tento účel. Decaris nie je preventívny prostriedok, je schopný odstrániť z tela existujúce parazity. Predpísať liek dospelým a deťom vo veku 3 rokov. Ak je Vermox v závislosti od typu hlíst, ktorý postihuje telo, predpísaný trvaním trvania od 3 dní do 4 týždňov, potom sa Decaris aplikuje raz.

Lekári často predpisujú tieto dva lieky komplexným spôsobom. Na oslabenie helmintov je predpísaný Decaris, ktorý paralyzuje ich činnosť a na ich úplné zničenie sa Vermox podáva. Táto metóda je účinnejšia ako monoterapia, avšak vhodnosť takejto liečby sa musí prekonzultovať s lekárom.

Podmienky skladovania a trvanlivosť

Čas použiteľnosti lieku Vermox je 5 rokov.

Udržujte ho na mieste, ktoré nie je prístupné deťom, pri teplote +15 až +25 o C.

Vermox: recenzie parazitológov a lekárov o lieku pre deti a dospelých

Vermox je anthelmintický prípravok, ktorý dokonale zvládne rôzne typy hlíst parazitizujúcich v ľudskom tele. V jednej tablete liečiva je 100 g mebendazolu a takých pomocných látok ako je škrob, mastenec a stearan horečnatý.

Komentáre lekárov o lieku "Vermox" sú dvojaké. Je to spôsobené tým, že jeho zloženie zahŕňa komponenty, ktoré majú negatívny vplyv na ľudské telo v prítomnosti individuálnej predispozície.

Treba poznamenať, že liek je veľmi účinným antihelmintickým činidlom, ale neodporúča sa užívať bez konzultácie s lekárom. Nekontrolovaná liečba môže viesť k vzniku nežiaducich reakcií v ľudskom tele spôsobených toxickými látkami produkovanými hlístmi v čase ich rozpadu.

Farmakologické vlastnosti

Najefektívnejší liek Vermox má na liečenie enterobiózy (invázie hlíst) spôsobených okrúhlymi parazitickými červami, hlavne číňanmi. Táto porucha je sprevádzaná črevnými poruchami a svrbením v konečníku. Najčastejšia infekcia parazitickými červami sa pozoruje u detí navštevujúcich predškolské a školské všeobecné vzdelávacie inštitúcie.

Podľa väčšiny parazitológov je účinnosť lieku "Vermox" vysoká kvôli účinku mebendazolu, ktorý zabraňuje absorpcii glykémie červami, čo je ich základný výživový prvok. Tento proces vedie k vyčerpaniu helmintov, ku ktorému dochádza postupne. Aktívna zložka prakticky nepreniká do krvi a aktivuje jej funkcie v črevných a pečeňových oblastiach. Mebendazol sa vylučuje výkalmi a močom.

Podľa odborníkov z oblasti infekčných ochorení a parazitológie je Vermox šetriacim liekom, pomocou ktorého je možné vykonávať prevenciu a liečbu helminthických invázií pre deti a dospelých. Pri absencii kontraindikácií je liek bezpečný, pretože má mäkký účinok na ľudské telo, postupne ničí parazitické červy a podporuje ich prirodzené vylučovanie.

Keď sa odporúča používať liek

Liečba "Vermox" sa odporúča použiť v nasledujúcich typoch invázií:

  1. enterobióza (pinworm);
  2. ascaridóza (ascaridy);
  3. ankylostomiáza (hookworm);
  4. trichocephalus (biče);
  5. shadeoz (lariev z bravčového reťazca);
  6. zmiešané helmintiázy (niekoľko druhov).

Vzhľadom na názory odborníkov možno konštatovať, že Vermox má širokú škálu opatrení, preto je nevyhnutný na podozrenie na akúkoľvek chorobu hlíst. Ak je jeden z členov rodiny infikovaný, odporúča sa použiť liek na preventívne účely, aby sa zabránilo možným inváziám.

Profylaktické odporúčania

Vzhľadom na to, že infekcia červami je možná kvôli nedodržaniu hygienických pravidiel, ako aj kontaktom, nikto nie je imúnny. To je dôvod, prečo parazitológovia odporúčajú raz za rok zabrániť prevencii helmintiózy. Najvhodnejším časom na to je letné a jesenné obdobie, pretože v tejto dobe sa zvyšuje pravdepodobnosť infekcie.

Vermox je vhodný na preventívne účely, a to najmä pre deti. Jediný príjem lieku stačí na ochranu seba a vašich rodinných príslušníkov pred helminthickými inváziami. Je dôležité konzultovať s lekárom vopred, aby ste vylúčili kontraindikácie, a preto zabráňte komplikáciám.

Prehľady lekárov obsahujú informácie, že najväčší počet nežiaducich účinkov lieku "Vermox" zaznamenali deti pri návšteve materských škôl. Mladé matky na prevenciu podávania tejto drogy svojim deťom pri prvých návštevách detského tímu. Robiť to nestojí za to, pretože počas celého obdobia habituácie sa imunitný systém dieťaťa znižuje, čo spôsobuje, že jeho telo je zraniteľnejšie pôsobením účinných látok, ktoré drogu tvoria.

Ak chcete vykonať preventívnu liečbu by mala byť v teplej sezóne, keď riziko infekcie červami. S parazitickými červami, alebo skôr s ich larvami, môžu sa deti stretnúť v pieskovisku a na pláži. Veľké riziká kontaktu s parazitickými červami sú k dispozícii pri hraní s mačkami a psami. Je dôležité dôkladne umyť zeleninu a ovocie pred jedlom a umyť si ruky pred jedlom. Aj so všetkými vyššie uvedenými odporúčaniami existuje potreba preventívneho príjmu Vermoxu, ktorý pomôže predchádzať vývoju helmintických invázii dokonca aj vo vývoji lariev.

Odporúčania na použitie

Pred použitím tablety "Vermox" sa odporúča konzultovať s lekárom, ktorý vykoná potrebné diagnostické opatrenia a predpíše účinnú dávku berúc do úvahy rôzne ochorenia. Len odborník môže správne určiť terapiu, pričom zohľadní možné odchýlky v práci vnútorných orgánov a ľudských systémov. Tým sa zabráni vzniku nežiaducich reakcií a komplikácií choroby pomocou správneho dávkovania lieku.

Najčastejšie sa Vermox predpisuje na liečbu enterobiázy v nasledujúcich dávkach:

  • Deti od 2 do 5 rokov -? časť pilulky sa odporúča, aby sa liek znova podával 2-4 týždne po hlavnej terapii na prevenciu infekcie.
  • Vek detí od 5 do 10 rokov -? časť pilulky raz, opakovaný príjem tej istej dávky sa odporúča po mesiaci.
  • Deti staršie ako 10 rokov - 1 tableta raz s opakovaným vstupom jeden mesiac po hlavnom ošetrení.

Iné typy helmintických infekcií vyžadujú väčšiu dávku liečiva, čo je 2 tablety denne. Užívanie liekov sa má rozdeliť na 2-krát a pokračovať v liečbe počas 3 dní. Vezmite si pilulky do vnútra a pite neupravenú vodu.

Anthelmintiká terapia sa odporúča podávať súčasne celej rodine, aby sa maximalizovala účinnosť liečby. Je dôležité, aby ste dodržiavali stravu v priebehu liečby a vylúčili vyprážané a mastné potraviny z diéty. To je nevyhnutné na zabezpečenie minimálneho zaťaženia pečene, pretože účinná zložka, ktorá je súčasťou lieku, má negatívny vplyv na tento orgán.

Dôležité! Pri liečbe dieťaťa mladšieho ako 2 roky dávku má lekár individuálne vypočítať. V tomto prípade špecialista porovnáva riziká negatívneho vplyvu na telo a pozitívny výsledok terapie. Ako vedľajšie účinky, deti často prežívajú nevoľnosť a vracanie a sú tiež možné alergické reakcie.

Vzhľadom na spätnú väzbu rodičov, ktorí liečili liek "Vermox", lekári odporúčajú udržiavať udržiavaciu liečbu počas 10 dní po antihelmintickej liečbe. Aby ste to urobili, vezmite sorbenty a prípravky z čokolády, čo pomôže zabrániť vzniku možných komplikácií.

Kontraindikácie a nežiaduce reakcie

Liek Vermox sa má užívať len podľa pokynov lekára. V opačnom prípade existuje veľké riziko zablokovania črevných lúmenov parazitickými červami. To sa často vyskytuje v prítomnosti erozívnych procesov v sliznici črevného traktu. Preto najnebezpečnejšou kontraindikáciou pri používaní tohto lieku je Crohnova choroba a ulceratívna nešpecifická kolitída.

Najčastejšími dôsledkami nekontrolovanej liečby liekom "Vermox" je vývoj hepatitídy. To je dôvod, prečo odborníci neodporúčajú používať ho v prítomnosti akejkoľvek formy zlyhania pečene.

Vzhľadom na spätnú väzbu pacientov užívajúcich tento liek na preventívne a liečebné účely je absolútnou kontraindikáciou jeho použitia neznášanlivosť látok tvoriacich liek. Komponenty lieku môžu spôsobiť závažné alergické prejavy vo forme urtikárie, anafylaxie a edému Quincke. Pred predpisovaním lieku lekár berie do úvahy všetky možné riziká. Predbežná konzultácia so špecialistom je preto nepostrádateľným opatrením, aby sa predišlo nežiaducim následkom.

Medzi hlavné nežiaduce reakcie s liekom "Vermox" možno zistiť:

  • Gastrointestinálny trakt - hnačka, vracanie, črevná obštrukcia (s hromadením hlíst).
  • Vylučovací systém pečene a žlče - skléra, ikterus kože, zmeny v laboratórnych parametroch. Dlhodobá liečba môže spôsobiť hepatitídu.
  • Nervový systém - závraty a bolesti hlavy.
  • Systém krvotvorby - zníženie počtu leukocytov a neutrofilov v krvi, zvýšenie hladiny eozinofilov zodpovedných za zobrazovanie alergických procesov v tele.
  • Alergické reakcie - opuch, vyrážky, vypadávanie vlasov.

Ak sa objavia vyššie uvedené nežiaduce reakcie, lekári odporúčajú liečbu invázií helminty zastaviť pomocou tohto lieku. Je nutné opláchnuť žalúdok na tento účel pomocou manganistanu draselného. Odporúča sa tiež použiť sorbent (Enterosgel alebo Activated Carbon), ktorý pomôže odstrániť zvyšky lieku z tela.

Hodnotenie lekárov a pacientov

Maria Ivanovna (Krasnojarské územie)

Keď bola moja dcéra vo veku 1,5 roka, bola mi podnietená myšlienka jazdiť červami do štíhlej postavy. Na odporúčanie lekára som si kúpil liek Vermox, ktorý obsahoval účinnú látku mebendazol. Po prečítaní pokynov som sa neodvážil vykonať liečbu, pretože do 2 rokov tento liek nebol odporúčaný pre deti. Kúpil som Pirantel za dieťa a Vermox ma a mňa zanechali. Po použití lieku som si nevšimol žiadny výsledok, to znamená, že som si vzal pilulku a zabudol.

Olga V. (región Vologda)

Pracujem ako alergik na lekára a liečiť moje deti na alergie s Vermoxom. Po dlhú dobu som nepochopil príčinu alergických reakcií u môjho syna a dcéry, ale po absolvovaní testov na vajciach červu som si uvedomil, že to boli parazity, ktoré spôsobili imunitnú reakciu organizmu na rôzne podnety. Po preskúmaní pracovných schém, ktoré navrhli moji kolegovia, som sa rozhodol zastaviť tento liek, na ktorý som okrem toho predpísal Laktofiltrum enterosorbent. Pomocou toxínov tvorených smrťou hlístov sa vylučuje z tela dieťaťa. Dávajte pozor, že som lieku predpísal striktne v súlade s výsledkami prijatých testov as prihliadnutím na telesnú hmotnosť dieťaťa.

Angelica (Petrohrad)

Pred dvoma rokmi som kúpil Vermox z lekárne po pozitívnej reakcii na ascarid získal pri vykonávaní testov. Lekár mi odporučil ďalšiu drogu, ale kvôli finančným problémom som sa rozhodol kúpiť túto konkrétnu drogu, pretože som sa rozhodol trochu zachrániť. Prípravok sa pil v súlade s pokynmi v pripojených pokynoch a bol prekvapený, že sa nevyskytli žiadne nežiaduce reakcie. Po opätovnom analýze analýzy som bol sklamaný, pretože parazité nezmizli, ale bezpečne pokračovali v ich životnej činnosti. Musel som si kúpiť drahý liek, ktorý po ukončení liečby bol výsledok analýzy negatívny.

Lekár-pediatr Korsakova Elena Sergeevna (Rusko)

Pre mojich malých pacientov predpisujem Vermox ako anthelmintické činidlo. Som spokojný s týmto liekom, pretože v mojej praxi nebol pozorovaný správne predpísaný dávkovanie nežiaducich reakcií z takejto liečby. Chcem upriamiť pozornosť vašich rodičov na skutočnosť, že je to najbezpečnejší spôsob, ako použiť tento liek na prevenciu, ale konzervatívna liečba by mala byť doplnená o lieky, ktoré podporujú pečeň.

Recenzie o lieku vermox

Vaša správa Vira »So Sep 26, 2009 10:35 pm

Vaša správa matka »So Sep 26, 2009 11:02 pm

Vaša správa ezhulka »So Sep 26, 2009 11:03 pm

Vaša správa matka »So Sep 26, 2009 11:08 pm

Vaša správa Beckett »So Sep 26, 2009 11:15 pm

Vaša správa Olya_82 »Sun Sep 27, 2009 8:28 am

Vaša správa matka »Sun Sep 27, 2009 9:34 am

Vaša správa Olesya24 »St okt 14, 2009 3:38 pm

Vaša správa matka »St okt 14, 2009 5:58 pm

Vermoxum

tablety biela alebo takmer biela, plochá valcová so skosenou hranou s nápisom "VERMOX" na jednej strane a riskantná na druhej strane s miernou charakteristickou vôňou.

Pomocné látky: laurylsíran sulfát sodný - 0,5 mg koloidného oxidu kremičitého - 1,5 mg Stearan horečnatý 3 mg - sacharinát sodný - 5 mg mastenec - 9 mg kukuričný škrob - 71 mg, laktóza - 110 mg.

6 ks. - blistre (1) - balenia z lepenky.

Anthelmintická príprava širokého spektra účinku. Najefektívnejšie proti Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ancylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia solium, Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Trichinella spiralis, Trichinella Nativa, Trichinella Nelsonom.

Spôsobuje nezvratné narušenie využitia glukózy, vyčerpáva zásoby glykogénu v helmínových tkanivách, interferuje so syntézou bunkového tubulínu a tiež inhibuje syntézu ATP.

Odsávanie a distribúcia

Prakticky nie sú absorbované v črevách. Po podávaní lieku v dávke 100 mg 2 krát / deň po dobu 3 po sebe idúcich dní v koncentrácii v krvnej plazme mebendazolu a jeho metabolitu (2-amino derivát) neprekročí 0,03 g / ml a 0,09 ug / ml, v danom poradí.

Väzba na plazmatické bielkoviny - 90%. Nerovnomerne rozptýlené v orgánoch sa hromadí v tukovom tkanive, v pečeni, v larvách hlíst.

V pečeni sa metabolizuje na 2-aminoderivát, ktorý nemá anthelmintickú aktivitu.

T1/2 je 2,5 až 5,5 hodín Viac ako 90% dávky sa vylučuje cez črevá v nezmenenej forme. Absorbovaná časť (5-10%) sa vylučuje obličkami.

- echinokokóza (s nemožnosťou chirurgickej liečby);

- precitlivenosť na zložky lieku;

- vek detí do 3 rokov;

- intolerancia laktózy, nedostatok laktázy, malabsorpcia glukózo-galaktózy;

- súčasné podávanie s metronidazolom, fenytoínom, karbamazepínom, ritonavirom.

Vnútri s trochou vody.

Dospelí a deti staršie ako 3 roky na enterobioze - 100 mg raz denne, s zmiešané helmintiázy - ráno a večer na 100 mg počas 3 dní. Ak príznaky pretrvávajú, odporúča sa opakovať liečbu po 3 týždňoch.

Dospelí a deti vo veku nad 14 rokov: na Echinokokóza v prvých 3 dňoch - 500 mg dvakrát denne, v nasledujúcich 3 dňoch sa dávka zvýši na 500 mg trikrát denne; V budúcnosti sa dávka zvýši na 1000 -1500 mg trikrát denne. Priemerná dĺžka trvania liečby echinokokózou vyvolanej Echinococcus granulosus je 4-6 týždňov, spôsobená Echinococcus multilocularis - až 2 roky. na trichinóza - v prvý deň 200-300 mg trikrát denne, druhý deň 200-300 mg 4-krát denne a 3 až 14 dní - 500 mg trikrát denne.

Odporúča sa, aby sa so všetkými členmi rodiny zaobchádzalo súčasne. na ascaridóza, trichocefalóza, ankylostomidóza, tenióza, silylloidóza a zmiešané helmintiázy - ráno a večer na 100 mg počas 3 dní.

Alergické reakcie: urtikária, angioedém, Stevensov-Johnsonov syndróm, toxická epidermálna nekrolýza, exantém, anafylaktické a anafylaktoidné reakcie.

Na strane hematopoetického systému: neutropénia.

Z tráviaceho systému: nauzea, vracanie, bolesť brucha, hnačka, zvýšená aktivita pečeňových transamináz, alkalická fosfatáza, hepatitída (pri dlhodobom používaní vo vysokých dávkach).

Z nervového systému: závraty, bolesti hlavy, ospalosť, kŕče.

Z močového systému: hyperkreatininémia, glomerulonefritída (ak sa dlhodobo používa vo vysokých dávkach).

Odchýlky vo výsledkoch laboratórnych štúdií: leukopénia, anémia, eozinofília (ak sa dlhodobo používa vo vysokých dávkach).

Ostatné: strata vlasov (pri dlhodobom používaní vo vysokých dávkach).

príznaky: bolesť brucha, nevoľnosť, vracanie, hnačka. Pri dlhodobom používaní vo vysokých dávkach: reverzibilné porušenie pečene, hepatitída, neutropénia.

liečba: je potrebné odstrániť liek zo žalúdka, spôsobiť zvracanie alebo opláchnutie žalúdka, pričom sa použije aktívne uhlie.

Vermox znižuje potrebu inzulínu u pacientov s diabetes mellitus. Vyhnite sa spoločnému použitiu s lipofilnými látkami.

Cimetidín môže zvýšiť koncentráciu mebendazolu v krvi, karbamazepínu a iných induktorov metabolizmu - preto je potrebné s týmito kombináciami znížiť koncentráciu liekov v sére.

Pri dlhodobom užívaní lieku Vermox je potrebné sledovať obraz periférnej krvi, funkcie pečene a obličiek.

U pacientov s cukrovkou je potrebné monitorovať koncentráciu glukózy v krvi.

Do jedného dňa po užití etanolu nie sú povolené mastné potraviny a predpísané žiadne preháňadlo.

Pravidelné vyšetrenie análneho a výkalového znečistenia po ukončení liečby je povinné: liečba sa považuje za účinnú pri absencii hlístov alebo ich vajíčok počas 7 po sebe nasledujúcich dní.

Liečivo obsahuje laktózu, preto sa pacientom, ktorí majú zriedkavú dedičnú intoleranciu laktózy, nedostatok laktázy alebo zníženú absorpciu glukózy / galaktózy, nemožno predpísať tento liek.

Vplyv na schopnosť riadiť vozidlá a riadiť mechanizmy

Pacienti majú byť opatrní pri vedení vozidiel a prácach so strojmi, pretože počas liečby sa môžu vyskytnúť závraty a ospalosť.

Vermox je kontraindikovaný počas tehotenstva a počas dojčenia.

Neexistuje dôkaz, že mebendazol sa vylučuje do materského mlieka. Ak je potrebné užívať liek počas laktácie, odporúča sa prestať dojčiť.

Podobné Články O Parazity

Naliehavé. HELP alebo ASSIST. Tehotenstvo, trichopol a trichomoniáza
Prečo sa červy objavujú?
Liečba ľudových liekov opisthorchiázy