Liečivo pre zvieratá> Kanikvantel plus / Caniquantel plus (tablety)

Kanikvantel pre mačky je antihelmintikum so širokým spektrom účinku. Používa sa na liečbu, prevenciu. Produkované v Nemecku vo forme tabliet, gél od spoločnosti Euracon Pharma GmbH. Aktívne zložky ovplyvňujú činnosť centrálneho nervového systému parazitov, blokujú prenos impulzov, spôsobujú paralýzu, smrť. Liek začína pôsobiť okamžite po vstupe do tráviaceho traktu.

štruktúra

Ako aktívne zložky sa používajú 2 látky - praziquantel, fenbendazol. Dodatočné - kvapalný parafín, silikagél, mäsové arómy, stearát horečnatý, laurylsulfát sodný, polyvidón.

účinok

Kanikvantel sa používa na zmiešanú inváziu, pretože má škodlivý účinok na pásomnice, okrúhlice, močiare. Podľa pokynov sa liek používa na infekciu nematódami, cestodami, trematódami. Zabíja jednotlivcov všetkých vekových skupín vrátane vajíčok. Podľa stupňa vystavenia organizmu cicavcov sa liek považuje za látku s nízkym rizikom. Jediným pravidlom je dodržiavať pokyny pre žiadosť, berúc do úvahy individuálne vlastnosti zvierat. Zo žalúdka sú aktívne zložky rýchlo absorbované tkanivami, začnú pôsobiť na parazity.

Praziquantel dokáže zničiť nervové svalové vlákna červov. Látka narúša transport dextrózy, vyvoláva paralýzu. Fenbendazol ovplyvňuje energetický metabolizmus v parazitárnych bunkách, čo tiež vedie k paralýze. O pár minút neskôr nastane smrť. Helmintovia vychádzajú z tela prirodzene. Keďže účinné látky zničia obálku dospelých helmintov, vo fekálnych masách sa nachádzajú červy v celku a v častiach.

Liek je predpísaný na liečbu helmintiázy u mačiek, na prevenciu. V druhom prípade aktívne zložky neutralizujú vajíčka, malé larvy, ktoré sú v štádiu vývoja. Ak hliadky chýbajú v tele zvieraťa, látka sa jednoducho vylučuje močom počas prvých 2 dní.

Indikácie pre aplikáciu Canikvantel

Liečivo je predpísané pre helminthické ochorenia zmiešaného typu a takisto na zabránenie tejto situácii. Pretože infekcia červami sa vyskytuje rýchlo a všade, riziko helmintiázy je prítomné aj u tých zvierat, ktoré nechodia na ulicu, nedotýkajte sa iných zvierat. Majiteľ môže dať vajcia do domu parazita na topánky, oblečenie, ruky, s jedlom.

Kontraindikácie pre použitie

Kanikvantel sa líši od iných anthelmintických prípravkov s miernym účinkom na organizmus zvieraťa. Medzi nežiaduce účinky - krátkodobá hnačka, vracanie. Kontraindikácie pre použitie sú:

  1. Individuálna intolerancia komponentov. Existuje alergická reakcia na pokožku, nevoľnosť, ospalosť, nervozita a niektoré ďalšie. V takom prípade musíte vyhľadať pomoc od odborníkov, nepoužívajte liek na liečbu alebo prevenciu helmintiázy v budúcnosti.
  2. Tehotenstvo, kŕmenie. Aktívne zložky sú schopné preniknúť do placenty plodu, cez mlieko do novorodenca.
  3. Mačiatka do 3 mesiacov.

Vyvolanie nežiaducich účinkov, zhoršenie celkového zdravia domáceho maznáčika po užití lieku nie je spôsobené účinkom účinných zložiek, ale prítomnosťou mŕtvych červov v čreve. Parazity sú postupne zbavené. Ak nebolo veľa z nich, črevo mačky sa môže úplne vyčistiť do 2 dní. S veľkým počtom hlístov je situácia možná, keď sa mŕtve červy začínajú rozkladať a sú v čreve. Zároveň sa uvoľňujú toxíny, čo tiež oslabuje zdravie zvierat. Veterinári v ťažkom štádiu helmintiózy predpísajú ďalšie lieky, ktoré pomáhajú odstrániť červy z tela, toxíny, normalizovať mikroflóru, stabilizovať činnosť čriev.

Návod na použitie Kanikvantel

Liečba trvá iba 1 deň. Tableta sa rozomelie na prášok, zmieša sa s rannou časťou jedla. Liek vôňa mäsa, má slabú, takmer nevnímateľnú trpkú chuť. Zvieratá konzumujú liek bez problémov. Ak však pilulky "liečiť" nefunguje, prášok sa zmieša s malým množstvom tekutiny a naleje do úst injekčnou striekačkou. Opakujte postup, aby ste vyriešili výsledok za 7-10 dní. Ako dostatočne preventívne jednorazové prijatie.

Prípravok vo forme gélu sa používa podobne. Obsah je stlačený do úst. Na uľahčenie prehĺtania je možné do gélu pridať malú kvapalinu. Výrobcovia odporúčajú každému štvrťroku poskytnúť Kanikvantel mačkám.

Dávkovanie pre mačky

Tableta je určená pre zviera s hmotnosťou 10 kg. Požadovaná dávka sa vypočíta individuálne pre každé zviera. Mačky s telesnou hmotnosťou 5 kg postačujú pre polovicu tablety. Gél sa vyrába v špeciálnej striekačke s pohodlným dávkovačom. Jedna dávka liečiva sa vypočíta pre zviera s telesnou hmotnosťou 10 kg alebo dokonca 12 kg. Mačka s hmotnosťou 5 kg by mala vytlačiť polovicu obsahu. Vo všeobecnosti 1 ml hmotnosti zvierat predstavuje 0,5 ml gélu.

Priemerná cena

Liek je možné zakúpiť vo veterinárnej lekárni prostredníctvom internetu.

  • Tablety Kanikvantela náklady do 65 rubľov;
  • 6 kusov stojí asi 420 rubľov;
  • Balenie 12 tabliet - 1500 rubľov;
  • 24 kusov stojí asi 1600 rubľov.
  • Gél - 950 rub.

Liečivo sa uchováva 4 roky od dátumu výroby pri teplote až 25 stupňov Celzia.

Canikvantel analógy

Veterinárna lekáreň má veľký výber anthelmintikov. Medzi analógmi Canikvantel:

Je potrebné diskutovať otázku výmeny priamo s veterinárnym lekárom. Pretože lieky s podobným účinkom na helminthy môžu mať rôzne účinky na organizmus zvieraťa. Kanikvantel nemá prakticky žiadne vedľajšie účinky, ktoré sa nedajú povedať o iných liekoch.

Spätná väzba od majiteľov mačiek o žiadosti spoločnosti Kanikvantel

Môžete si nechať spätnú väzbu o lieku Kanikvantel, ostatní používatelia budú mať záujem:
Albina:

"Kocúr bol nájdený v mačke. Lekár vymenoval Kanikvantel. Na liečbu som mal 1 tabletu. Polovica okamžite poskytla, druhá časť za 2 týždne. Na farme je iná mačka staršia ako 7 rokov. Mladý nemal žiadne vedľajšie účinky, ten starý vyplienil ďalší deň. Prvýkrát to ráno poskytol, ako radí výrobca. Potom som sa rozhodol urobiť to večer, nie na prázdny žalúdok. Vracanie v tomto prípade nebolo. S červami je vynikajúci. Teraz dám na prevenciu. Tableta sa práškovala, zriedila vodou a naliala injekčnú striekačku bez ihiel do úst. "

karina:

"Používam ho na prevenciu vo forme gélu. Ideálne presné dávkovanie. Nič nevymýšľajte, len stlačte do úst. Mačky sa cítia dobre po ňom. Niekedy sa vyskytuje hnačka, ale už je ďalší deň bez liečby. Akcia je šťastná a vynikajúca ochrana pred všetkými hlístmi. "

Kanikvantel pre mačky

Paraziti nemajú šancu

  • Fakt 1: Medzinárodný názov: fenbendazol, praziquantel
  • Fakt 2: Činy proti okrúhlemu a páskovému helmintu parazitizujúcemu u psov a mačiek, Toxocagus canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trihuris vulpis, Echinococcus granulosis a ďalšie.
  • Skutočnosť 3: Účinné látky: fenbendazol - 500 mg; praziquantel - 50 mg.
  • Fakt 4: Vyrába sa vo forme gélu a vo forme tabliet

To je tiež zaujímavé!

Liečba a prevencia napadnutia helmintické - jedným z najdôležitejších aspektov pri starostlivosti o domáceho maznáčika. Zamorené vnímavé aj tie zvieratká, ktorí nemajú opustiť domov múru, a ak áno, a budete nechať ísť von, potom sa presunúť tam sú, samozrejme, nie jeho mäkké labky, ale iba na rukách roztomilá majitelia (vlastníci, budú objednávať a navrhnutý tak, aby utešil baleen pruhované poskytujú). Napriek tomu ani zdržiavači z ulice nemôžu vyzdvihnúť "nájomníkov".

Červy sú tiež nebezpečné, pretože všetci členovia rodiny ich môžu dostať od domácich zvierat. Aj keď si nie ste istí, že zviera je zdrojom helmintov, ročná preventívna antiparazitárna liečba zvieraťa je povinná. No, a ak existujú spoľahlivé informácie o infekcii mačiek, liečba by mala byť okamžitá.

Kanikvantel pre bezpečnú liečbu (prípravok)

Cystódy, ascaridy, trematody, nematódy - to nie je úplný zoznam nezvaných "hostí", ktorí sa môžu usadiť v tele mačičky.

Každý majiteľ starostlivosti sa postará, aby anthelmintický prípravok bol nielen účinný, ale aj bezpečný pre vašu obľúbenú mačičku. Preto čoraz viac uprednostňuje Canikvantel - anthelmintikum, ktoré silne ovplyvňuje parazity, ale pre zvieratá je absolútne neškodné.

Liečivo sa vyrába vo forme tabliet a gélu. Tablety sa vyrábajú v blistroch pre 6, 24, 120 kusov a gél v 6-milimetrových injekčných striekačkách (dávkovačoch). Pohodlné balenie umožňuje vziať drogu so zreteľom na požadované množstvo, pretože Kanikvantelom liečí helminthickú inváziu nielen u mačiek, ale aj u psov.

Liečivo je založené na dvoch aktívnych prvkoch:

  • fenbendazol - 500 mg;
  • praziquantel - 50 mg.

Pomocné látky: laurylsulfát sodný - 10 mg, polyvidón - 20 mg, príchuť s chuťou mäsa - 12 mg, stearan horečnatý - až do 0,6 g.

Kombinácia silných látok má rýchly deštruktívny účinok na parazity. Pod vplyvom drogy sú nervové zakončenie a práca parazitných svalov paralyzované, zahynú a následne sú odstránené z mačacieho tela počas defekačného procesu.

Návod na použitie Kanikvantel

Prípady použitia Kanikvantal sú len dve:

  1. Liečba helminthickej invázie pri detekcii parazitov.
  2. Preventívne opatrenia na prevenciu infekcie.

Dôležitou podmienkou pri užívaní drogy je to, že ju úplne spotrebuje. Malí mazaný ľudia nemajú radi liečbu a urobia všetko, čo je možné, aby ste vyplienili vašu starostlivosť na zemi. Našťastie výrobcovia spoločnosti Kanikvantal tento vývoj zohľadnili a lieky obohatili o príchute podobne ako prírodné mäso alebo ryby. Vyberte si helminthic, berúc do úvahy preferencie chuti vášho purr, takže bude ľahšie ho dostať k náprave.

  • Kanikvantový gél. Podáva sa raz v objeme, meranom podľa pokynov (0,5 ml na 1 kg hmotnosti). Liek môže byť vytlačený z dávkovača pod jazyk kundičky alebo zmiešaný do krmiva.
  • Kanikvantné tablety z červov. Jednorazové použitie pri výpočte 1 tabletky na 10 kg hmotnosti. Na uľahčenie postupu môže byť produkt rozdrvený a naliaty do potravy mačky alebo výsledný prášok zriedený v kvapaline (voda, mlieko) a naliaty do úst (lyžičkou, striekačkou, pipetou).

Najoptimálnejším časom na vydávanie liekov je prvé ranné jedlo. Pri zvierati sa nevyžaduje žiadne ďalšie školenie. Váš domáci mazlík nemusí hladovať pred alebo po udalosti, podávať preháňadlá alebo iné lieky.

So slabou zaglostovannosťou alebo na profylaktické účely je náprava uvedená iba raz. Ak má Mirka už hojnú parazitnú sadenicu, je lepšie opakovať terapiu za pol mesiaca.

Keď je Kanikvantel kontraindikovaný

Liečivo pôsobí jemne na zviera bez toho, aby spôsobilo škodu. Existujú však prípady, kedy antihelmintiku nemožno dostať pussy:

  • zviera čaká na potomstvo;
  • vek mačiatok nedosiahol 3 týždne;
  • mačka je alergická na niektoré zložky lieku;
  • MURKA užíva iné lieky podľa predpisu.

Predávkovanie, dokonca ani výrazný gél alebo pilulka, nie je nebezpečný pre život alebo zdravie štyroch nožičiek. Stáva sa však, že pri absencii zjavných kontraindikácií môže pet mať nejednoznačnú reakciu na Kanikvantel.

Vedľajšie účinky môžu byť nasledovné:

  • nevoľnosť, vracanie;
  • rozrušený žalúdok, hnačka;
  • slabosť, letargia.

Štát nie je kritický a nevyžaduje žiadne opatrenia. Ak sa zdravotný stav príliš zhorší, je lepšie ukázať zviera veterinárovi.

Dôležité informácie!

Aby sa zabránilo sekundárnej kontaminácii horúčavých nepotrebných "nájemcov", je potrebné dodržiavať niekoľko odporúčaní v rovnakom čase ako odčervovanie:

  • Dezinfikujte toaletu a úplne vymeňte jej plnivo.
  • Spracúvať posteľ na spanie, osobný kútik zvieraťa, všetky miesta, kde mačka miluje.
  • Odporúča sa umyť domáce zviera.

Pri odparení lieku musíte zabezpečiť, aby nedošlo k zasiahnutiu detskej alebo kožnej detskej postieľky. Ak sa vyskytnú problémy, vypláchnite priestor veľkým množstvom vody.

Recenzie na Kanikvantel Plus pre mačky

"Pracujem ako veterinář po mnoho rokov. Výskyt Canikvantel výrazne zjednodušil liečbu helminthickej invázie u zvierat. Majitelia sa prestali sťažovať na nepriaznivé prejavy, kuny s radosťou jedia chutné lieky, nemusia byť upnuté a nútene ho tlačili do krku. Áno, a psy môžu dať drogu. "

"Nechcel som mať mačku pre seba. On sám ma našiel, mačiatko na ulici bolo špinavé, špinavé, tenké. S mojím ženou len oddelil, sám k jednému, dobre, a chránil pútnika. V veterinári požiadal o čokoľvek od červov, daný Kanikvantel. Vaska ho vyhodil za svoje sladké srdce. Avšak, to potom potshnilo trochu, ale to je nezmysel, možno s hlad hlad hladko. Teraz taký pekný muž, neviem.

Materiál pripravený: Karamenyuk Egor Vitalyevich

veterinára, parazitológ, gastroenterológ,

absolvoval Moskovskú štátnu veterinárnu akadémiu

Medicína a biotechnológia. KI Scriabin, dĺžka 21 rokov

Kanikvantel pre mačky - dôsledky

Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/04/13 21:34

Dobrý deň. Môžete mi prosím, povedzte nám veterinár z červ giardiasis (ako prevencia a liečba) kanikvantel odporučil hmotnosti 1 x denne po dobu 5 dney.Ona povedal, že všetci majitelia psov a mačiek sa odporúča. Ale po prečítaní pokynov k lieku som začal pochybovať, či to nie je dohoda. Tam je napísané, aby som dal raz. Mám mačku vo veku 9 mesiacov

re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 01:34

Piateho dňa nie je nikto, kto by dal, nie je dôvod povedať, že ste čítali inštrukcie a lekárov neverili slepému, interval medzi červom je 10 dní.

re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 11:11

Ďakujem za odpoveď. Potvrdili ste moje pochybnosti. Budem si hrdlo dvakrát na 10 hodín. Čítal som, čo kanikvantel slabé (ale nie pre všetky typy červa činov) v mnohých názorov, že červy mu ostali, a tak som sa rozhodol kúpiť Trontsill-K, analógový zloženie Drontal nemecky, ale nie je drahé (15-16 rubľov), takže Dúfam, že neexistujú žiadne falošné udalosti. A ďalší vereninár nás radil, aby sme sa zdvojnásobili

re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 11:46

Kúpiť lepšie drontal

re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 11:48

nemusíte experimentovať s mačkou. ak je kanikvantel alebo drontal drahý pre vás, potom pratel kúpiť. červy po červi nie sú kvôli faktu, že drogy sú falošné, a kvôli penny droga nemôže zostať mačka.

re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 13:49

Skutočnosť, že som čítal o veľa zlej recenzie Drontal až do smrti (vidieť veľa falzifikátov (((a na webových stránkach pre mačky to nie je odporúčané http://forum.bolen-kot.net.ru/?showtopic= 7588st = 0P = 75437 # entry75437. a Trontsill-K má rovnaké zloženie Drontal len rusky, nie je označený z Nemecka, takže cena je oveľa nižšia. Odpovede o ňom dobré

re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 13:58

dokota, zariadenia, ktoré ste uviedli, určite nie sú lacné, ale stálo ma, ako som pochopil asi 70 rubľov. Pre tri mačky je 2 krát skutočne a nestačí, to je viac a blchy boli vyzdvihnuté od malého dievčaťa. Ale Tronzill-K je analógom Drontal (len ruský). Na rozdiel od Drontal predstierať vygodno.Drontal nebojí kúpiť, pretože názory o strašných následkoch, a Kanikvantel- splatnosti haldy recenzie obyvatelia jeho účinnosť nie je (((. Ukazuje emisie peňazí (

re: re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 14:11

Aj nie je mačka, ale naháňať lacnosť budu.Drontal Nemyslím si, že to nie je najlepší prípravu, ale rozhodne lepšie ako tie, ktoré stoja dva centy vedro.Pobochki nastať, zvyčajne v dôsledku nesprávneho užívania drogy, so silným helmintózám inváziu, bez použitia sorbentu.

re: re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 14:25

v Rusku neexistuje žiadna kontrola kvality. drogy. kvalita rovnakých surovín, stupeň ich čistenia sa tiež výrazne líši pre rôznych výrobcov. ako efektívny prípravok do veľkej miery závisí od pomocných látok používaných v rôznych prípravkoch. Pre mňa je lacná ruská červená diera tabu a vy, samozrejme, sledujte sami seba. drontal a kanikvantel osobne nemám rád vo vzťahu k mačkám (na rozdiel od psov). Som červ, milbamax.

: re: re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 14:25

Lemonka A aké lieky používate? Myslím, že môžem vyskúšať Canikvantel. Mal som veľmi mladú mačku-podbolku zranený 2 mesiace, pred týždňom liečba bola dokončená. Glist bol s vracaním, keď na začiatku druhej liečby nejedol, 1, 5 cm dlhý, úzky, biely, trhaný na chvíľu a potom šiel spať).

: re: re: re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 14:32

Profender, milbemaks.Kak viac "zabijak", pre podobrashkah, drontal, ale len v kombinácii so sorbentom.

: re: re: re: re: re: Kanikvantel pre mačky - dôsledky 10/05/13 14:37

Kanikvantel Plus pre mačky: ako používať a koľko je to?

Jednou z najčastejších chorôb domácich zvierat (najmä mačiek) sú rôzne parazity (červy, helminty). Boj proti nim nie je najpriaznivejšie zamestnanie a ďaleko od každého predstavuje to, čo je potrebné robiť a ako liečiť túto chorobu.

Najviac populárne a účinné pre boj s týmito chorobami - Kanikvantel Plus. Pokúsme sa zistiť, aký druh drogy je, ako a v akých prípadoch by sa mala používať.

Všeobecné informácie

Caniquantel Plus (Caniquantel Plus) droga, ktorá dokonale bojuje proti rôznym typom parazitických červov na zvieratách. Krajina pôvodu - Nemecko. Medzinárodným nechráneným názvom lieku je fenbendazol, praziquantel.

Dávkovacia forma

Dávková forma tohto lieku:

Poďme sa bližšie pozrieť na každý z nich:

  • Tablety. Produkované tablety v blistroch pre 6 a 24 kusov. Balíky sa dodávajú v troch typoch: 48, 60 a 90 tabliet. Vo vzhľade sú bežné ploché biele tablety, ktorých hmotnosť je 0,6 gramov.
  • Gél. Gél sa vyrába v injekčných striekačkách s dávkovačmi po 6 mg. Môžete si kúpiť jednu striekačku alebo balík, v ktorom sú k dispozícii tri injekčné striekačky.

Dátum vypršania platnosti

Keď už hovoríme o dátume exspirácie, nesmieme spomenúť, ako je potrebné túto drogu uložiť. Uchovávajte ju v uzavretej forme na mieste, kde nie je priame slnečné svetlo, ďaleko od potravín, s teplotou od 0 do 25 stupňov.

Čas použiteľnosti tabliet a gélu:

  • Čas použiteľnosti tabliet. Zapečatené tablety, ktoré podliehajú všetkým podmienkam skladovania, sa môžu uchovávať počas štyroch rokov od dátumu vydania.
  • Čas použiteľnosti gélu je tiež štyri roky. Avšak za predpokladu, že injekčná striekačka nebolo rozbalená a už bola použitá (napríklad polovica). Ak už bola injekčná striekačka použitá, neodporúča sa uchovávať v otvorenej forme a používať ju po 25-30 dňoch.

Indikácie na použitie

Liek je predpísaný v prípadoch detekcie v tele zvierat:

Nepochybne väčšina ľudí nerozumie tomu, čo tieto pojmy znamenajú a ako sa líšia. Aby sme to pochopili podrobnejšie, zvážme každý druh osobitne. Na liečbu domácich zvierat sa používa aj Dirofen Plus. Pokyny na jeho používanie nájdete tu.

nematosis

Vstupujú do tela prostredníctvom potravín, kontaminovaných vodných zdrojov a ich nosičov sú najbežnejšie dážďovky.

Hlavné príznaky ochorenia:

  • Infikované zviera stráca chuť do jedla a rýchlo začína strácať váhu. Ak vezmete napríklad malé mačiatko, potom v porovnaní so svojimi rovesníkmi výrazne zaostáva za rastom.
  • Zviera začne náhle kašľať.
  • Konštantné zvracanie, hnačka alebo zápcha.
  • Brucha sa môže začať zväčšovať a tieto zmeny budú jasne viditeľné voľným okom.

Trematodozy

Hlavné príznaky sú:

  • Slabosť, únava, apatia.
  • Strata chuti do jedla.
  • Zvracanie, hnačka, ktorá sa strieda so zápchou.
  • V neskorších štádiách je možná kolika, ktorá sa podobá epileptickým záchvatom.
  • Obtiažne dýchanie.

cestodosis

Choroby spôsobené plochými červami. Existujú dve formy: akútne a chronické. Kliešte sú najbežnejším nosičom parazitov.

Charakteristiky akútnych a chronických foriem cestodózy:

  1. V prípade akútnej formy zviera rýchlo stráca svoju činnosť, chuť k jedlu, neustále sa cíti unavená a chce spať. Pri akútnej liečbe môže tiež akútna forma ovplyvniť nervový systém. V takýchto prípadoch môže zviera začať záchvaty, útoky neočakávanej a neprimeranej aktivity.
  2. Chronická forma je bezpečnejšia. Definovať to je veľmi jednoduché. Domáce zviera začne piť niekoľkokrát viac vody a taktiež začne trvalý hnačka, ktorá nie je ošetrená bežnými prostriedkami.

Toto sú hlavné ochorenia, ktoré sa často vyskytujú u domácich zvierat. V ľuďoch sa toto všetko nazýva jedno jednoduché slovo - červy.

Farmakologické vlastnosti

Skúsme podrobnejšie pochopiť všetky zložky drogy, ako aj spôsob, akým pôsobí.

štruktúra

Jedna tableta obsahuje nasledujúce súčasti:

  • 500 mg fenbendazolu (antihelmínový liek, ktorý dokonale bojuje s rôznymi intestinálnymi parazitmi a ničí dospelých aj larvy).
  • 50 mg praziquantelu (antihelmínový liek, ktorý dokonale bojuje s červami, rovnako ako s inými druhmi močiarov).
  • 10 mg laurylsulfátu sodného (pomocná látka, ktorá sa často používa vo farmakológii na boj proti vírusom, hubám atď.),
  • 20 mg polyvidónu (používa sa ako detoxikačný prostriedok, odstraňuje toxické látky z tela).
  • 12 mg chuti.

Ako môžete vidieť, kompozícia je celkom jednoduchá a nie je nič nadbytočné. Nepochybne obsahuje drogy chemikálie, ale sú prakticky neškodné.

Mechanizmus účinku

V jednoduchých a zrozumiteľných slovách, hlavné aktívne zložky, dostať sa do gastrointestinálneho traktu:

  1. Rýchlo sa vstrebáva a distribuuje po celom tele.
  2. Porušujú prácu a živobytie parazitov, čo vedie k ich ochromeniu a následkom smrti.
  3. Liek sa vylučuje prirodzene.

Pokyny pre tablety Caniquantel Plus (Kanikvantel Plus)

Liečivo sa používa pre domáce zvieratá, najmä mačky, a to:

  • ústne, individuálne;
  • pričom výpočet: 1 tableta na 10 kilogramov hmotnosti zvierat.

Nie sú potrebné špeciálne diéty, hladové štrajky alebo iné lieky.

Liek môže byť použitý na liečivé i preventívne účely, podrobnejšie sa pozrieme na to.

S liečebným účelom

Ak má domáce zviera červy, bude to viditeľné. Červy u mačiek vychádzajú z výkalov a vyzerajú ako malé larvy.

Ak sa to zistí a existuje množstvo príznakov, pokračujeme v liečbe:

  1. uvedená dávka sa podáva mačke ráno;
  2. tento deň neodísť z domu (ak je mačka doma);
  3. okamžite po každom zákroku na toalete ho odstránime.

Po niekoľkých dňoch zopakujte postup. Ak stolice zvieraťa nemajú červy a príznaky prešli, liečba bola úspešná.

Na preventívne účely

Pre prevenciu ochorení sa liek podáva zvieratám v dávke opísanej vyššie každé štvrtiny. Tým sa zabráni výskytu parazitov.

Ak pravidelne vykonávate preventívnu údržbu, aj keď sa dostanete do tela, červy nebudú schopné reprodukovať, ale jednoducho zomrú v tele a prirodzene vyjdú.

Pokyny na použitie gélu

Ako už bolo uvedené, "Kanikvantel Plus" je nielen vo forme tabliet, ale aj vo forme gélu. V tomto prípade sa liek aplikuje aj perorálne a je potrebné ju podkočiť pod koreň jazyka. To je jednoduché a pohodlné vďaka striekačke s dávkovačom.

Poďme zistiť, ako správne používať tento druh lieku:

  1. Zistite presnú hmotnosť zvieraťa.
  2. Nastavte požadovanú dávku na striekačku podľa hmotnosti. Odstráňte zátku a vložte požadovanú dávku do úst zvieraťa.
  3. Po použití pevne zasuňte injekčnú striekačku.
  4. Pri druhom a treťom použití zostáva dávka rovnaká.

Na účinné liečenie je potrebné vykonať priebeh troch dávok lieku v intervaloch 7-10 dní. Toto je najlepšia voľba.

Kontraindikácie a vedľajšie účinky

"Kanikvantel plus" má len dve kontraindikácie:

  1. Nedávajte tehotné zvieratá.
  2. Nedávajte zvieratám, ktoré sú alergické na zložky lieku.

Pokiaľ ide o vedľajšie účinky, neboli zaznamenané.

V prípadoch, keď je uvedená dávka, ktorá presahuje normu 3 alebo viackrát, zviera môže začať:

  • vracanie;
  • ťažkú ​​ospalosť a stratu aktivity.

Všetky tieto príznaky prechádzajú nezávisle počas dňa a nevyžadujú špeciálne lieky alebo výlet na veterinárnu kliniku. Je potrebné nechať zviera odpočívať a poskytnúť dostatok tekutiny.

Osobné preventívne opatrenia

Rovnako ako u každého produktu je potrebné dodržiavať všeobecné hygienické normy:

  1. Po ukončení liečby si dôkladne umyte ruky.
  2. Ak dôjde k závažným alergickým reakciám alebo ak do lieku vstúpi do ľudského tela, je potrebné kontaktovať lekársku inštitúciu.
  3. Aby sa zabránilo výskytu problémov s infekciou osoby z domáceho zvieraťa, je potrebné vypiť preventívny priebeh anthelmintických tabliet.

Cena za Kanikvantel pre mačky

Tento liek môžete kúpiť v každej veterinárnej lekárni.

Pozrime sa na priemerné ceny:

  • Cena za jednu tabletu je približne 65 rubľov.
  • Balenie (24 tabliet) v priemere stojí asi 1200 rubľov.
  • Cena gélu je 950-1000 rubľov.

Liekové analógy

Každý liek má svoje analógy.

Samozrejme, že nie sú presné kópie, ale účinok je podobný:

Jedná sa o najobľúbenejšie analógy, ktoré sa dajú ľahko nájsť. Ale stojí za to povedať, že existuje veľa ďalších menej populárnych liekov. Ktorá z nich je určená pre kupujúceho.

Recenzie majiteľov mačiek o lieku

Recenzie o lieku:

  1. Oksana Putkevich: "Zobrali sme mačiatko z ulice a mali červy. Pohľad je strašný a sám bol mučený a vyčerpaný. Kúpili sme Kanikvantel a do jedného týždňa všetci prešli. Teraz ju používame ako prevenciu. "
  2. Natalia Zimina: "Nemám mačku, ale hrôzu. Pitie lieku je aktivitou na celý deň. Píšu, že mäso musí rozpadnúť pilulku alebo krmivo, ale nie! V podstate to nejedí. Musel som vyniknúť a rozdrviť tabletu, zamiešať do vody a vodu mačku. Všetko poškrabané, mačka urazená, ale zdravá. "

Kanikvantel pre mačky: užívateľská príručka a recenzie veterinárnych lekárov

Každý majiteľ mačky vie, aké dôležité je vykonať preventívne odčervenie zvieraťa v čase. Červy môžu spôsobiť nenapraviteľné poškodenie zdravia načechraného domáceho maznáčika. Aj keď mačka nikdy neopustí byt, nie je imúnna voči infekcii. Čo znamená vybrať?

Jedným z najbezpečnejších a najúčinnejších antihelmintických liekov je Kanikvantel. Skladá sa z dvoch hlavných účinných látok: fenbendazol a praziquantel. Kanikvantel sa používa nielen na prevenciu helmintiázy. Je schopný rýchlo a bezbolestne zbaviť mačky takých parazitov, ako sú hlísty, trematódy alebo cestody.

Zloženie a forma výrobku

Produkuje spoločnosť Kanikvantel nemecká firma Euracon Pharma GmbH vo forme gélu a tabliet. Obchodné meno je Kanikvantel plus. Každá tableta obsahuje 50 mg praziquantelu a najmenej 500 mg fenbendazolu. Pomocné látky zahŕňajú laurylsulfát sodný, polyvidón, magnéziumstearát a chuť s chuťou mäsa.

Kanikvantel pre mačky vo forme gélu.

Tablety z červov sú ploché, okrúhleho tvaru, žlto-biele, s hmotnosťou 0,6 g. Často nájdete balenia 6 alebo 24 kusov v blistri alebo 90 a 120 kusoch v kovovej nádobe. V 1 ml gélu je obsah praziquantelu 10 mg a fenbendazol 100 mg. Ako ďalšia látka obsahuje chuť rýb. Vyrobené vo forme dávkovača na injekčné striekačky, 6 ml. V každom obale sú tri takéto striekačky.

Princíp činnosti

Kanikvantel je komplexný prípravok, ktorý sa používa na zmiešanú inváziu s helmintom.

Výhodou používania prípravku Kanikvantel je, že jeho účinné látky pôsobia nielen na dospelých, ale aj na vajíčka červov.

Mechanizmus účinku je založený na blokovaní metabolizmu a paralýzy nervového a svalového tkaniva parazitov. Helmintovia strácajú schopnosť pohybovať sa, jesť a zomierať do 2-3 dní. Fenbendazol prirodzene odstraňuje mŕtve parazity z tela zvieraťa.

Indikácie pre predpisovanie lieku

Tento liek patrí do triedy mierne nebezpečných liekov.

Kanikvantel patrí do triedy mierne nebezpečných anthelmintických liekov. Je hypoalergénny, nehromadí sa v tele, nespôsobuje návyk, nemá škodlivý účinok na pečeň. Preto sa často predpisuje nielen ako liečebný, ale aj preventívny prostriedok.

Keď sa červy objavia, liek je predpísaný veterinárnym lekárom a na zabránenie invázie sa Canikvantel každé tri mesiace podáva zvieraťu.

Prijatie lieku nevyžaduje ďalšie tréningy vo forme pôstu alebo čistenia čriev. Je dobre tolerovaná a má minimálne vedľajšie účinky.

Kanikvantel pre mačky: užívateľská príručka

Na poskytnutie lieku živočíchovi je potrebné počas ranného kŕmenia, predbežne opláchnuté v prášku a zmiešané s výživou. Použená tableta sa môže rozpustiť v malom množstve vody a vložiť do úst injekčnou striekačkou.

Nepoužívajte výrobok bez konzultácie s odborníkom. Návod na použitie sa musí prísne dodržiavať.

Jeden gél dávkovača striekačky je určený na hmotnosť 10-12 kg. Látka je biela, má hustú želé podobnú konzistenciu. Ak je to potrebné, môže byť mierne riedené studenou vriacou vodou. V tejto forme je veľmi užitočné uvádzať liek do mačky. Ak je organizmus ťažko postihnutý hlístmi, odporúča sa po týždni znova užívať liek.

Dávkovanie pre mačky

Pred začiatkom liečby musí byť mačka zvážená. Liečivo sa používa v množstve 1 tableta na 10 kg hmotnosti. Je veľmi dôležité udržiavať správne dávkovanie. Ak zviera váži menej, znížte množstvo lieku. V tomto prípade je vhodnejšie použiť činidlo vo forme gélu. Jediná dávka bude 0,5 ml na 1 kg telesnej hmotnosti.

Kanikvantel pre mačky: spôsob aplikácie a dávkovanie.

Kanikvantel pre mačky: indikácie na použitie a zloženie.

Ako dať mačke drogu? Zvyčajne zvieratá jedia tablety s potešením, pretože na chuť a vôňu sú veľmi podobné bežným suchým jedlom. Je dôležité, aby sa ubezpečil, že zviera nevypláca tento liek. Ak sa objavia problémy s užívaním lieku, tableta sa rozomelie na prášok a zmieša sa s mletým mäsom alebo kašou. Alebo miešajte trochu vody a nalejte do úst. Gél je najlepšie jemne stlačený na koreň jazyka mačky a počkajte, kým to prehltne.

Kontraindikácie a vedľajšie účinky

Kanikvantel dobre znášal a takmer žiadne vedľajšie účinky. Niekedy je možné prejaviť individuálnu neznášanlivosť vo forme nevoľnosti, slabosti a zvracania. Tieto príznaky trvajú niekoľko hodín. Nepoužívajte liek s inými liekmi. Nepoužívajte na liečbu gravidných a dojčiacich mačiek a mačiatok pred dosiahnutím 3 týždňov veku. Aby sa zabránilo opätovnej infekcii, je potrebné dôkladne dezinfikovať zásobník zvieraťa a jeho obľúbené miesta na odpočinok.

Liekové analógy

Existujú aj iné analógie na trhu pre Kanikvantel, ako sú Triantel, Pratel a ďalšie.

Najznámejší analóg drogy je liek Prafen. Účinné látky v nich sú totožné, ale podľa účinnosti je Prafen podstatne nižší ako Canikvantel. Podobné zloženie má Prasifen. Ale jeho hlavnou nevýhodou je veľmi nepríjemná chuť a vôňa.

Medzi účinnejšie lieky patrí:

Tieto fondy majú podobný princíp činnosti, ale líšia sa zložením.

Kanikvantel pre mačky: recenzie chovateľov a majiteľov

Vlastníci mačiek a veterinárnych lekárov majú rôzne spôsoby použitia tejto drogy.

Anna: Som profesionálny chovateľ Maine Coon cats. Jedná sa o dostatočne veľké zvieratá, takže radšej kupujem Kanikvantel v tabletách. Používam ho častejšie na prevenciu ako na liečbu. Myslím, že táto droga je veľmi účinná.

helena: Nedávno som dostal krásne mačiatko už nakazené červami. Lekár mu odporučil, aby mu dal Kanikvantel vo forme gélu. Je to účinná, bezpečná a ľahko použiteľná droga. Odporúčam to každému.

Čo hovoria odborníci o spoločnosti Kanikvantel?

Michail Ivanovič: Pracujem 10 rokov ako veterinář. Zaoberal som sa mnohými antihelmintickými liekmi, ale dávajú prednosť Kanikvantelu častejšie majiteľom mačiek. Nie je to len účinná, ale absolútne bezpečná droga.

Veterinári a chovatelia mačiek poznamenávajú, že liek Kanikvantel je veľmi účinný.

Irina Antonovna: Ako lekár by som tiež odporučil používanie Kanikvantelu na odčervenie. Je však dôležité mať na pamäti, že môže byť aplikované len na odporúčanie špecialistu a prísne dodržiavať dávkovanie.

Podmienky skladovania a cena

Kanikvantel si môžete kúpiť v každej veterinárnej lekárni. Cena jednej pilulky je asi 65 rubľov. Balenie 6 tabliet bude stáť 419 rubľov a 24 tabliet bude stáť okolo 1600 rubľov. Cena lieku vo forme gélu je 960 pre balík troch striekačiek.

Uchovávajte drogu na suchom a dobre vetranom mieste, ktoré nie je prístupné deťom a zvieratám, pri teplote maximálne +25 ° C. Čas použiteľnosti je 4 roky.

Kanikvantel pre mačky

Prečítajte si recenzie o lieku z červov u mačiek - Kanikvantel. Prehľad produktov. Návod na použitie, dávkovanie, výhody a kontraindikácie.

Keď máte mačku, nikdy nezabudnite na existenciu obrovskej hlbiny hlíst, ktorá sa snaží preniknúť do organizmu vášho domáceho maznáčika. Robia to agresívne a veľmi nepostrehnuteľne.

Po preniknutí niektoré "mierumilovné" živé, populujúce orgány a tkanivá. Stáva sa to, kým sa telu cítia kolonizátori. Ale v jednom strašnom momente mačka a "špongieri" menia miesta a helmintovia začínajú riadiť loptu. Ak chcete zabrániť tomu, aby sa to stalo, nezabudnite pravidelne umiestňovať bariéry medzi vaším spoločníkom a parazitom. Kanikvantel pre mačky sa môže stať takouto bariérou.

Návod na použitie

Nemecká droga «Caniquantel navyše» práve volal na nedopustiť prenikanie červy v tele mačky, a ak áno, oni robili ich cestu, ktorá Kanikvantel pre mačky je nutné vyhnať z tela. Boj proti porážke vedie Canicvantel s trematódami, cestodami a nematódami.

Kanikvantel pre mačky zahŕňa hlavnú zbraň - praziquantel a fenbendazol (50 mg a 500 mg na 1 tabletu lieku).

Tieto účinné látky narušujú výmenu energie medzi plochými, okrúhlymi a pásomnicami a inhibujú syntézu ATP, hlavného zdroja energie pre prakticky všetky biochemické reakcie. To doslova paralyzuje hlísty, zvyšky ktorých sa vylučujú z tela spolu s výkalmi.

Výrobca vyrába Kanikvantel vo forme gélu a vo forme tabliet. Tablety (zvyčajne žlté) sú balené v škatuliach s obsahom 6, 24 a 120 kusov. Skladovanie lieku v uzavretom balení je možné po dobu 4 rokov.

Poučenie o Kanikvantel tak jednoduché a ľahké, že otázky, ako je dávať Kanikvantel by mohli vzniknúť - tradične degelmintikov liek bol podaný zvieraťu pred ranným kŕmenia s kúskom potravy, snaží sa okamžite napraviť dostal na koreň jazyka. V prípade, že chuť Kanikvantelu pre mačky nie je najpriaznivejšia, prípravok sa môže podávať ako vodná suspenzia injekčnou striekačkou (bez ihly!).

Ako užívať Canikvantel pre mačky?

Najprv zistite hmotnosť vášho domáceho maznáčika. Môžete to urobiť doma umiestnením mačky do mäkkého vrecka a vážením cvalu. Alebo požiadajte o zváženie mačky na najbližšej veterinárnej klinike.

Po stanovení dávky v dávke 0,5 tablety Kanikvantel na 5 kg hmotnosti vášho domáceho maznáčika.

prínosy lieku

Výrobca ponúka výber gélu alebo tabliet - a to je veľká výhoda, pretože nie každý môže dať pilulku do mačky bez rizika poškrabania alebo uhryznutia.

Rovnako gély aj tablety majú atraktívnu arómu mäsa alebo rýb, čo zvyšuje ich stravovacie návyky.

Kontraindikácie a vedľajšie účinky

Pre mačiatka mladšie ako 4 týždne je Kanikvantel kontraindikovaný!

Tento liek tiež nedáva tehotným mačkám a zvieratám, ktoré predtým vykazovali zvýšenú citlivosť na zloženie lieku.

Vo všetkých ostatných prípadoch má Kanikvantel pre mačky vedľajšie účinky aj pri miernom predávkovaní. Ak však pozorujete vracanie, slabosť, gastrointestinálne poruchy u svojho zvieraťa, potom urobte opatrenia na odstránenie lieku z tela.

Recenzie spoločnosti Kanikvantel pre mačky

Makar: "Nedávno som si všimol, že mnohí ľudia si sťažujú, že Kanikvantel prestala pracovať. Stále považujem tento nástroj za jeden z najsilnejších, ale nemôžem vyvrátiť ani potvrdiť súčasné stanovisko. Prevencia dospelých mačiek, ktoré tradične robím raz za štvrťrok, nedodržali červy a nedodržiavali ich. Dúfam, že to bude pokračovať! "

Victoria: "Všimol som si parazita vo výkaloch dospievajúceho mačiatka, začal dať Kanikvantelovi. Dala podľa pokynov, ale napriek tomu upriamila pozornosť na skutočnosť, že červy nezomreli. Neviem, s čím súvisím, možno, naozaj Kanikvantel nepomohol, ale kúpil som si ďalší prostriedok. "

tatiana: "Dostali sme mačku a Kanikvantel bol podaný pred očkovaním. Príjem drogy neovplyvnil ani chuť alebo náladu - mačička je veselá, hravá a jedá ako predtým. Dajte drogu bude pokračovať - ​​tento nástroj som sa páčil. "

Cena za Kanikvantel pre mačky

Vo väčšine veterinárnych lekární sa Kanikvantel predáva jednotlivo. Náklady na jednu pilulku v Rusku je 63 rubľov, a na Ukrajine - 32 UAH 50 kopecks.

Cena za gél je 960 rubľov a 155 UAH, resp.

Kanikvantel pre mačky: užívateľská príručka

Kanikvantel je moderný anthelmintický prostriedok, ktorý má široké spektrum akcií. Pomocou Kanikvantel je možné účinne predchádzať a liečiť poškodenie helminthom u mačiek. Hlavnými aktívnymi zložkami lieku sú fenbendazol s praziquantelom. Ďalšou výhodou sú dostupné náklady.

Princíp vplyvu a zloženia

Praziquantel a fenbendazol spolu majú škodlivý účinok na parazity. Anthelmintické činidlo sa stáva hlavným blokátorom energetického metabolizmu červov.

Pracovný proces nervových buniek a svalového systému v červoch sa zastaví pomerne rýchlo. Čoskoro uviaznu cestody, nematódy a trematody a ich pozostatky sú odstránené z mačacieho tela s výkalmi.

Canikvantel Plus je možné zakúpiť v dvoch formách:

  • tablety (6,24,120 ks);
  • gél (6 ml) v balení je dávkovacia striekačka.

Každý z liekov obsahuje podrobný pokyn, ktorého odporúčania musia byť dodržané v plnej miere.

Hlavné indikácie

Terapia Kanikvantel je zobrazená:

  • v prítomnosti červov v tele;
  • na preventívne účely.

Návod na použitie

Spôsob používania lieku závisí od formy jeho uvoľnenia:

  1. Gél proti červom sa podáva iba raz. Môžete ju stlačiť do koreňového jazyka alebo ho zamiešať do jedla zvieraťa. Je veľmi dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie lieku. Dávka sa vypočíta na základe hmotnosti mačky. Na každý kg telesnej hmotnosti bude potrebných 0,5 ml gélu.
  2. Tablety z červov sa podávajú zvierau raz. Jedna tableta je určená na 10 kg telesnej hmotnosti. V prípade potreby môžete tabletu rozomeliť na prášok a zriediť ju do mlieka. Potom môže byť kvapalina injikovaná striekačkou do ústnej dutiny zvieraťa. Je veľmi dôležité, aby bol liek opitý pre zvieratá v odporúčanej dávke, pretože to priamo ovplyvní účinnosť liečby. Vo väčšine prípadov sú mačky šťastné, že užívajú liek kvôli prítomnosti rybích a mäsových príchutí vo svojom zložení. Tieto vône sú neodmysliteľné vo väčšine krmiva, takže v domácnosti vnímajú drogu ako potravinu.

Je lepšie dávkovať tablety v ranných hodinách 20 až 30 minút pred jedlom. Nie je potrebný žiadny špeciálny výcvik. Liečba gélu a tablety sa môžu použiť ako terapia proti helmintickej invázii alebo ako profylaxia, ktorú veterinárni lekári odporúčajú vykonávať každých 90 dní.

V prípadoch, keď špecialista diagnostikuje zanedbávanú formu helminthickej invázie, odčervenie by sa malo zopakovať 14 dní po prvom podaní lieku.

Cenová politika

Náklady Kanikvantel k dispozícii pre väčšinu populácie. Tablety je možné zakúpiť ako blister a podľa kúska. Jedna tableta bude stáť 64-68 rubľov. Cena gélu je v rámci 960 rubľov, spravidla stačí na dlhú dobu používania.

Hlavné výhody

Požadovaný anthelmintický prípravok má veľký počet výhod, medzi ktoré patria:

  • Individuálny prístup ku každému štvornohému priateľovi - prípravok gélu aj tablety obsahuje vo svojom zložení mäsové a rybie príchute na ospravedlnenie chuti akéhokoľvek zvieraťa.
  • Veľké množstvo informácií v pokynoch, ktoré ľahko nájdu odpoveď na akúkoľvek otázku, ktorá vzniká.
  • Dostupné náklady. Demokracia cien umožňuje väčšine majiteľov kožušinových múčnikov vykonať včas odpudzovanie a zabrániť vzniku vážnych chorôb, ktoré spravidla vyvolávajú parazity.
  • Žiadne nebezpečenstvo pre zviera. Ak spĺňate odporúčané dávkovanie a odporúčania na užívanie lieku, potom sa po užití lieku nedosiahnu žiadne vedľajšie účinky.

Nežiaduce reakcie

Dokonca aj závažné predávkovanie nespôsobuje žiadne komplikácie u mačiek. Je však pravdepodobné, že zviera môže mať individuálnu neznášanlivosť voči účinným látkam obsiahnutým v Kvanikvantel. Iba v tomto prípade môžu byť vedľajšie účinky:

však všetky príznaky vedľajších účinkov zmiznú dostatočne rýchlo a nevyžadujú zásah špecialistov.

kontraindikácie

Hlavnými kontraindikáciami sú:

  • nemožnosť liečby mačiek počas prvých 3 týždňov tehotenstva a mačiatok, ktorých vek nedosiahol 21 dní;
  • nemožnosť liečenia liekom pri neznášanlivosti jednej z aktívnych zložiek prítomných vo formulácii.

Aby liečba helminthickej invázie bola úspešná, nemali by ste nielen užívať liečebný kurz v meste Canikvantel, ale aj ošetriť domácu misku dezinfekčným roztokom.

recenzia

miláčik

  • Niektorí známi sa v posledných mesiacoch dohodli, že Canikvantel prestane byť účinný. Nemôžem s tým však súhlasiť. Prevádzame profylaktické odčervovanie domácich zvierat na mnoho rokov a niekedy nám droga nepoškodila pred dvoma rokmi, ani teraz. Okrem toho sa teší prijateľnej cene tabliet.

Margaret

  • Moja mačka je takmer rok stará. Po prechode na leto vo vidieckom dome náš domáce zviera začal hrať na ulici a komunikovať s inými zvieratami. Po nejakom čase v kočičích tácky som si všimol biele červy. Na radu priateľa veterinář dal Kanikvantel. Po užití piluliek sa mačka dostala do misky a vo výkaloch zreteľne viditeľné biele zrná, ktoré sú veľmi podobné parazitom. Myslím, že táto droga je účinná a radím všetkým známym majiteľom mačiek.

Svetlana

  • Ak chcete vykonať odčervenie na malé mačiatko, vybral som si Kanikvantel. Potom som nalial práškovú pilulku v kombinácii s mliekom Nevidel som žiadne vedľajšie účinky. Mačiatko bolo stále agilné, hravé a veselé. Veľmi sa mi páčila bezpečnosť nástroja. Teraz to dám ako profylaxiu každých 90 dní.

Ako správne ukladať

Odporúča sa uchovávať liek na tmavom mieste. Teplota vzduchu by nemala presiahnuť 25 stupňov alebo dosiahnuť záporné hodnoty.

Zoo Tovar
pre domáce zvieratá -
popisy, recenzie, propagácie, zľavy, ceny.

  • suché jedlá a konzervované potraviny pre psov a mačky
  • akvárií a akvarijných zostáv
  • klietky pre škrečky a morčatá
  • klietky a voliéry pre vtáky a papagáje
  • domy, mäkké sedadlá, nechty, salóniky
  • Ďalšie domáce produkty pre domácich miláčikov
  • ZOOFORUM - Domov
  • Zmeniť veľkosť písma
  • Verzia pre tlač
  • FAQ
  • Prihláste sa

Kanikvantel plus Euracon Pharma červa

Kanikvantel plus Euracon Pharma červa

alexandra »25. november 2013, 12:20

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

konovarenko 15. júna 2016, 18:26

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

Keri »18. júna 2016, 15:12

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

JETTA »18. júna 2016, 15:18

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

Marcelle »18. júna 2016, 15:19

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

Casype »20. júla 2016, 10:50

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

Zema »07 október 2016, 10:30

Re: Kanyukvantel plus Euracon Pharma liečba červami

Sacura »19. októbra 2016, 14:16

Kto je online

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ a 0 hostí

Návod na použitie Caticantel pre mačky

Helminths sú veľkou hrozbou pre naše mačky. Nielenže spôsobujú, že sa cítia nevoľní, vedú k vyčerpaniu, ale môžu aj viesť k smrti. Preto ak máte podozrenie na výskyt týchto parazitov, mali by ste použiť nápravu pre červy. Jedným z najúčinnejších z nich je Canikvantel. Ako ho používať správne vám povie, ako používať Canikvantel pre mačky.

Čo je to droga?

Kanikvantel má 2 formy uvoľňovania - tablety a gél. Okrem toho sa prvý formulár vyznačuje zdokonaleným vzorcom činnosti, ktorý sa vydáva pod názvom Caniquantel plus.

Tablety majú žlto-bielu farbu a chuť mäsa. Takáto vynikajúca chuť pomôže skryť prítomnosť tabliet v potravinách. Tiež je vhodné umiestniť domáce zviera na koreň jazyka a rýchlo prehltne tabletku. Ak vaše zviera odmieta jedlo, Kanikvantel sa podáva ako vodná suspenzia injekčnou striekačkou alebo katétrom. Gél je tiež vyrábaný v dávkovacej striekačke a tiež sa vyznačuje jeho neobvyklým chuťou rýb.

Čo sa týka formy tabliet, prípravok sa vyrába v rôznych množstvách v balení. V závislosti od spektra účinku, Kanikvantel jednoducho ide v balení od 6 do 24 kusov a Kanikvantel plus 12 kusov. Pokiaľ ide o gél, striekačky obsahujú vždy 6 ml a každý z nich má 3 balenia.

Kanikvantel pre mačku pôsobí na háďatku, cestode a tiež pomáha v boji proti trematodóze. Kto sú títo paraziti? Cestody sú pásomnice, ktoré žijú v pečeni alebo v tenkom čreve. Nematódy sú škrkavky. Nebezpečenstvo spočíva v tom, že sa rozširujú v celom potravinovom systéme a dosahujú aj srdce, pľúca a dokonca aj mozog. A nakoniec, trematódy sú ploché červy, ktoré tiež prinášajú veľa škody našim štyrom-nožným priateľom. Okrem toho je potrebné poznamenať, že mnohé druhy týchto červov, ktoré sa prenášajú na iné zvieratá, sú tiež nebezpečné pre ľudí.

Kanikvantel spôsobuje metabolické poruchy, paralýzu svalového a nervového systému parazitov, ktoré potom ľahko opúšťajú telo výkalmi.

dávkovanie

Podrobný návod na použitie aplikácie Kanikvantel hovorí, že je potrebné dodržiavať uvedené dávky. A hoci prípady predávkovania nie sú také nebezpečné a sú veľmi zriedkavé, zviera môže mať rozrušený žalúdok, slabosť alebo hnačku. Preto ak zistíte také príznaky predávkovania, mali by ste prestať liečiť mačku s Kanikvantel. Ale to je starať o to za to nestojí, pretože takéto predávkovanie nevyžaduje zvláštne zaobchádzanie a váš fúzatý miláčik je v poriadku, akonáhle sa nástroj bude prepustený z tela.

Pri výpočte dávky je potrebné vziať do úvahy formu uvoľňovania Canikvantel, ako aj hmotnosť zvieraťa. Môžete sa naučiť váhu mačky sami po zvážení domáceho zvieraťa alebo ju odovzdať veterinárovi a pomôže vám pri riešení tohto problému.

  • Ak ide o tabletu, potom sa podáva s výpočtom 1 kus na 10 kg telesnej hmotnosti.
  • V prípade gélu - 0,5 ml na 1 kg.

Tiež charakteristika prípravku Kanikvantel hovorí, že s jeho pomocou je možné odťahovať hlísty od psa. To je len dávka pre toto zviera nie je to isté ako pre mačky, takže by ste mali oddelene preskúmať informácie, ktoré sa týkajú liečby lieku tohto psa.

Ak je antihelmintikum určený pre mačiatko alebo malé zviera v hmotnosti, odporúča sa použiť gél. S ním je jednoduchšie vypočítať dávku Canikvantel.

Na profylaktické účely sa odporúča, aby sa liek používal štvrťročne. Zvlášť to platí pre malé a zvedavé mačiatka, ktoré vytiahnu všetko do úst. V prípade silných invázií sa odporúča, aby bol Canikvantela podaný znovu po 1 týždni. Okrem toho by sme nemali zabúdať na dezinfekciu. Po užití lieku, aby sa zabránilo opätovnej infekcii, postele a misky, ktoré slúžia na toaletách, je potrebné dôkladne opláchnuť a dezinfikovať. To platí aj pre hračky pre domáce zvieratá.

Odporúčania na použitie

Rastlina mačka na diétu alebo poskytnúť preháňadlo pred aplikáciou Kanikvantela v akejkoľvek forme uvoľnenia sa neodporúča. Existujú však určité pravidlá, ktoré treba dodržiavať pri používaní Kanikvantel. Najzákladnejšie z nich zahŕňajú nasledujúce:

  • Dávať mačka liek sa odporúča v ranných hodinách, kedy obľúbený fúzami zažíva ohromný pocit hladu, a to by bolo ťažké si všimnúť poistku vo forme tabliet alebo gélu s pikantnú chuť mäsa alebo rýb;
  • urobte to pred jedlom alebo počas jedla;
  • množstvo potravín by malo byť malé;
  • gél sa môže podávať mačke ako v bežnej forme a zriediť ju v malom množstve vody alebo pridať do potravy;
  • Byť istí, aby sa ubezpečil, že mačka zjedla navrhnutá dávku, pretože malé množstvo Kanikvantela bude neúčinná a nebude môcť zabiť všetky parazity a kvôli tomu bude musieť opakovať postup.
  • Ak budete dodržiavať všetky pravidlá, ktoré sú uvedené v návode na použitie gélu Kanikvantel alebo jeho tabletovej formy, vy a vaša mačka nebudú mať problémy s touto drogou.

Pozor na použitie

Aplikácia Kanikvantel plus má aj niektoré zákazy, aj keď tento nástroj a nepoškodzuje telo zvieraťa. Kanikvantel je zakázané poskytovať:

  • tehotné mačky;
  • zvieratá, ktoré kŕmia detské mlieko;
  • Zvieratám s alergickou reakciou na zložky, ktoré sú súčasťou Canikvantel;
  • mačiatka, ktoré sa narodili pred menej ako mesiacom;
  • ak máte v pláne vykonať párenie, tento liek musí byť použitý najneskôr 10 dní pred plánovaným oplodnením;
  • Ak je potrebné vykonať očkovanie alebo liečbu, tento liek by sa nemal používať;
  • pokiaľ ide o preventívne opatrenia, mali by sa vykonať najmenej dvakrát do roka;
  • aby ste nepoškodili zviera, pred použitím tohto lieku by ste sa mali poradiť so špecialistom.

Treba tiež vziať na vedomie, že interakcia tohto lieku s inými zdravotníckymi pomôckami nebola ešte dobre preštudovaná, a preto sa používanie Kanikvantelu s inými liekmi prísne neodporúča.

A pamätajte, Canikvantel Plus je zakázané dať zvieratám, mäso, ktoré budete jesť. Tiež s týmto liekom by mal byť obzvlášť opatrný a majiteľ mačiek, pretože keď sa dostane do očí, musíte ich opláchnuť, a keď sa dostanete do úst, môže človek dokonca aj otráviť.

prínosy lieku

  • Tento nástroj pomôže rýchlo a ľahko zbaviť sa rôznych druhov hlíst.
  • Kanikvantel veľmi jednoduché použitie. Vzhľadom na pikantnú chuť mäsa a rýb väčšinou jedia domáce zvieratá bez problémov.
  • Ak chcete zbaviť hlíst, stačí jedna droga.
  • Vyznačuje sa bezpečnosťou, pretože nepredstavuje hrozbu pre zdravie zvieraťa. Zriedkavo spôsobuje vedľajšie účinky.
  • Vyrába sa v dvoch formách - tablety a gély, ktoré veľmi uľahčujú užívanie lieku.
  • Kanikvantel je pomerne malá cena, pretože veľa majiteľov štyroch-legged priatelia si môžu dovoliť nákup tejto drogy.
  • Kanikvantel nespôsobuje poškodenie pečene.
  • Ani tabletová forma, ani gél nespôsobujú alergickú reakciu u hlodavcov.

Pravidlá skladovania

Skladujte Kanikvantel plus pre mačky v miestnosti, kde teplota nepresahuje 25 stupňov. Čas použiteľnosti tabliet a gélu nie je dlhší ako 4 roky od dátumu výroby. V prípade poškodenia obalu je výrobok hodený do odpadu.

Cena za lieky

Napriek tomu, že spoločnosť Kanikvantel vyrába v licencovanej továrni v Nemecku, cena tohto lieku je relatívne nízka. Je pravda, že pilulky sú oveľa lacnejšie ako gél.

Recenzie o lieku

Ak chcete pochopiť, čo majitelia mačiek skutočne premýšľajú o tomto nástroji, poskytneme vám niekoľko recenzií o spoločnosti Kanikvantel:

Elena, 56 rokov. Som odišiel do dôchodku a žijem sám, moja mačka je jediné pôvodné stvorenie na planéte. Keď rýchlo začala strácať váhu a stratiť chuť do jedla, nemohla som si nájsť miesto pre seba. Musel som vziať Musya, to je moje kočka, k veterinárovi. On diagnostikoval helmintov a pripísal Canikvantel. Jedna tableta tejto drogy stačila na to, aby sa zbavila nenávistných červov a zachránila moju milovanú mačku.

Жанна, 24 rokov. Moja dcéra veľmi miluje mačky a rozhodli sme sa jej dať narodeniny malej červenohnedej, ktorá sa volala Ogonyok. Trvalo to takmer 2 mesiace, ale nikdy to nebolo. Moja dcéra sa o túto vec strašne bála a my sme sa obrátili na špecialistu. Lekár povedal, že Ogonyok má červy v tele. On pripisoval Kanikvantel v podobe gélu, vďaka ktorému sme sa s problémom rýchlo vyrovnali. Mačiatko teraz rastie takmer o hodinu. Dcéra ani bez neho nespí.

Игорь, 47 rokov. Nemám rád, aby som sa s ľuďmi strašil, pretože je pre nich ľahšie sa starať, takže sa im viac páči. Za týmto účelom som dostala mačku. Ale nemohol som sa vyhnúť problémom. Často zaútočilo na zvracanie a musel som ho celé hodiny čistiť. Obrátil som sa na veterinára. On ma "potešil", povedal, že mačka má červy. Už som si predstavil veľa zdĺhavých procedúr a strávil nervy, ale ukázalo sa, že sa zastavila len jedna jednoduchá magická tableta s Kanikvantel plus a zvracanie. A nakoniec zničiť parazity, lekár odporučil, aby si o týždeň neskôr dal ďalšie. Takže táto droga zachránila mňa a môjho priateľa.

Ako vidíte, obe tablety a gél Kanikvantel sú nástrojom, ktorý má veľa plusov. A ak si naozaj váži svoje zdravie a zdravie svojho maznáčika, potom je táto droga presne to, čo potrebujete. Okamžite zabije všetkých parazitov v tele vašej mačky.

Podobné Články O Parazity

Urogenitálna trichomoniáza u žien: všeobecné informácie o Trichomonas vaginalis, klinický obraz, cesty infekcie a taktiky liečby
NEBEZPEČNÁ MEDICÍNA
Príznaky a liečba Klebsiella vo výkaloch